Пт, 2024-04-19, 09:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:15
Яценюк схвалив - коаліція затвердила список кандидатів на посади міністрів
Інші останні Політичні новини

Рада парламентської коаліції на своєму засіданні у вівторок, 2 грудня, схвалила список кандидатів на посади міністрів у створюваному уряді та передає його прем'єр-міністрові Арсенію Яценюку.

За словами координатора коаліції, голови фракції "Блок Петра Порошенка" Юрія Луценка, цим голосуванням коаліція лише затверджує список кандидатів, а не голосує за міністрів. Після розгляду кандидатур прем'єром, зазначив Луценко, парламент розглядатиме обраних ним претендентів, передає "Інтерфакс-Україна".

"Після рішення Арсенія Петровича ми розглянемо кандидатури, зокрема питання заслуховувати чи не заслуховувати кандидатів", - сказав Луценко.

Він також зазначив, що лише після цього коаліція визначиться, як відбуватиметься голосування за кандидатури на посади міністрів.

Згідно з рішенням, Верховній Раді буде запропоновано затвердити на посаду віце-прем'єра - міністра ЖКГ Юрія Зубка (кандидатура від "Блоку Порошенка"), віце-прем'єра із гуманітарних питань - В'ячеслава Кириленка ("Народний фронт"), віце-прем'єра - Валерія Вощевського (Радикальна партія Ляшка), міністра Кабінету Міністрів - Ганну Онищенко ("Народний фронт).

На посади глави Мінохорони здоров'я Олександра Квіташвілі ("Блок Порошенка"), глави МЕРТ - Айвараса Абромавічуса ("Блок Порошенка"), глави Мінфіну - Наталію Яресько ("Блок Порошенка"), глави Міносвіти - Сергія Квіта ("Блок Порошенка"), главою Міненерговугілля - Володимира Демчишина ("Блок Порошенка").

Коаліція запропонує затвердити главою МВС Арсена Авакова (кандидатура від "Народного фронту"), главою Мін’юсту - Павла Петренка ("Народний фронт"), главою Мінмолоді та спорту - Ігоря Жданова (кандидатура від "Батьківщини"), міністром екології - Ігоря Шевченка ("Батьківщина"), главою Мінагрополітики Олексія Павленка ("Самопоміч").

На посаду глави Мінсоцполітики погоджено кандидатуру Павла Розенка ("Блок Порошенка"), на посаду міністра інфраструктури - Андрія Пивоварського ("Блок Порошенка").

На новостворену посаду міністра інформаційної політики парламенту запропонують затвердити Юрія Стеця (кандидатура від "Блоку Порошенка").

У свою чергу Яценюк пропонує народним депутатам затвердити кандидатури на посади в уряді, запропоновані коаліцією.

"Відповідно до ст.83 Конституції України, мною, як прем'єр-міністром України, вносяться всі кадрові подання, які щойно визначені коаліцією на посади в уряд. Я прошу почати пленарне засідання для представлення відповідних членів уряду", - сказав він, виступаючи на зборах коаліції.

Довідка 27 листопада відбулося перше засідання новообраної Верховної Ради 8 скликання.

У парламенті сформували 6 фракцій і 2 групи депутатів.

Фракції партій "Блок Петра Порошенка", "Народний фронт", "Об'єднання "Самопоміч","Батьківщина" та Радикальної партії утворили коаліціюі підтримали коаліційну угоду.

Представника "Блоку Петра Порошенка" Володимира Гройсмана обрали спікером. Арсенія Яценюка від "Народного фронту" – прем'єром.

Пізніше стали відомі кадрові пропозиції "БПП", "Народного фронту" та "Радикальної партії". Також 1 грудня ввечері на засіданні фракції "Блоку Петра Порошенка" було ухвалене рішення про призначення Юрія Стеця головою Міністерства у справах інформаційної політики.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 919 | Додав: adminA | Теги: коаліція, посади міністрів, Яценюк, список кандидатів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]