Пт, 2024-03-29, 12:21
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:09
Яценюк - українська економіка відповідатиме європейським стандартам, її ступінь залежності від РФ - 12%
Інші останні Економічні новини

Українська економіка розвиватиметься за європейськими стандартами, як і передбачають спільні з ЄС документи, в першу чергу Угода про зону вільної торгівлі з Євросоюзом.

Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк під час спільної прес-конференції з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель, передає УНІАН.

"Угода про зону вільної торгівлі з ЄС набере чинності. Росія, як і будь-яка інша країна, не має права вето на наші двосторонні відносини з ЄС. Угода (про ЗВТ) спрямована на розвиток відносин між Україною та ЄС і не має стосунку до зв'язків з Росією, - сказав Яценюк. - У нас є багатостороння угода про зону вільної торгівлі меду Україна і СНД, яку Росія не виконує. Нарешті, ми провели 4 раунди консультацій - політичних і технічних - з питань імплементації Угоди про ЗВТ з ЄС, але так і не почули від росіян жодної предметної розмови про те, що ж так лякає їх економіку".

"І наостанок: Росія почала зменшувати взаємну торгівлю з Україною 10 років тому. Якщо раніше ми були повністю залежні від російських ринків, то тепер наш ступінь залежності - 12%. Тому нехай Росія визначається, як вона хоче розвивати свою економіку. Ми визначилися: українська економіка відповідатиме європейським стандартам", - наголосив Яценюк.

Раніше очільник уряду зазначав, що Україна стане частиною європейського економічного простору в міру реалізації положень Угоди про зону вільної торгівлі, незважаючи на протидію з боку інших держав і політичних сил.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель сказала під час відкриття Українсько-німецького економічного форуму у Берліні, що Угода про асоціацію в частині запровадження з 1 січня 2016 року поглибленої і всеосяжної зони вільної торгівлі між Україною та Європейським Союзом не спрямована проти Росії. Голова німецького уряду зазначила, що обидві сторони зацікавлені у створенні зони вільної торгівлі, яка повинна надати відповідні імпульси для посилення співпраці на основі ринкових умов. 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 829 | Додав: adminA | Теги: українська економіка, залежність, європейські стандарти, Яценюк, 12%, РФ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]