Ср, 2024-04-24, 15:36
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:29
Яценюк: уряд є повністю легітимним. ВІДЕО
Інші останні Політичні новини

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк вважає уряд легітимним і хоче покласти край політичній невизначеності. Про це він повідомив в традиційному монолозі "10 хвилин з прем'єр-міністром".

"Уряд юридично є повністю легітимним і продовжує працювати. Однак політична невизначеність залишається і їй треба покласти край", - сказав Яценюк.

За його словами, відповідальність за цю нестабільність лежить на президентові України Петрові Порошенку, його фракції ("Блок Петра Порошенка") і на інших політичних силах, які створили два роки тому коаліцію "Європейська Україна": "Народний фронт", "Батьківщина", "Самопоміч" і "Радикальна партія Олега Ляшка".

Яценюк закликав політичні сили припинити протистояння і підтримати діяльність уряду.

"Ми не маємо права зупиняти реформи і права на боротьбу між своїми. Ми зобов'язані рухатися вперед", - підкреслив Яценюк.

"Звертаюся до президента і всіх національних політичних сил. Або вийдіть до суспільства з альтернативною реалістичною програмою і дієвою командою, здатною її забезпечувати, - тільки програмою, а не передвиборчими гаслами. Або припиніть взаємну ворожнечу, уйміть пристрасті, переступіть через особисті почуття і підтримайте план дій країни на цей рік", - підкреслив глава уряду.

Яценюк підкреслив, що понад рік його уряд працював в "жорстких, часто ворожих умовах".

"Мої колеги були щоденною мішенню для брехні, наклепів і звинувачень", - зазначив прем'єр.

"Ми розраховували, що реальність наших кроків переважить віртуальність брехні. Не гірше зовнішнього ворога проти змін працювали внутрішні противники: популізм, невігластво, спроба реваншу старих схем і впливів", - підкреслив він.

За словами Яценюка, "управління реформами підривалося протиріччями в Конституції. Страх втратити рейтинг робило слабкими тих, хто мав би демонструвати лідерство".

Яценюк підкреслив, що спроби нав'язати уряду чужу волю змусили членів Кабінету міністрів публічно проголосити принципи, "які є червоною рискою".

"Жодного неконституційного втручання в роботу уряду. Ніякого тиску для відновлення корупційних практик. Жодної зупинки реформ", - підкреслив він.

На думку глави уряду, відставка Кабміну призведе до тотального кризи в державі.

"У політичній істерії я не бачу турботи про Україну. Бачу звичайний розрахунок: дорватися до влади. Для цього - відправити уряд у відставку, через тимчасовий статус паралізувати центральну виконавчу владу, змусити президента погодитися на дострокові парламентські вибори, чий результат є цілком передбачуваним - вони завершаться руїною", - підкреслив Яценюк.

Відзначимо, раніше Яценюк заявив президенту Порошенку, що тому доведеться сформувати новий уряд, якщо не подобається нинішній прем'єр, проте неможливість сформувати новий Кабінет міністрів призведе до дострокових виборів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 912 | Додав: adminA | Теги: повністю легітимний, уряд, Яценюк | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]