Пт, 2024-04-19, 07:30
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:17
Яценюк відмовився йти на переговори з Януковичем
Інші останні Політичні новини
ВО "Батьківщина" прийняла рішення відправити на переговори з президентом України Віктором Януковичем замість лідера фракції Арсенія Яценюка іншого народного депутата. Про це заявив депутат фракції "Батьківщина" Андрій Павловський, передає РБК-Україна.

"Вночі ми зібралися і вирішували питання про участь у переговорах, заявлених Януковичем. Немає сумніву, що більше Януковичу немає довіри. Немає сенсу з ним домовлятися. Але ми бачимо, що люди радикалізовані. Ми бачимо дуже серйозні сутички, що може привести до дуже негативних наслідків. Тому опозиція вирішила прийняти пропозицію Януковича і почати переговори сьогодні", - заявив Павловський.

Разом з тим, депутат повідомив, що лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк не піде на переговори з президентом: "На фракції ми вирішили, що від "Батьківщини" на переговори піде не Арсеній Яценюк. Це буде не менш шанована людина у фракції. Таке рішення було прийнято вчора. Від усіх трьох фракцій на переговори піде один представник".

Кличко: Янукович має особисто вести переговори

Лідер УДАРу Віталій Кличко наполягає не тому, що Янукович має особисто брати участь у переговорах. За його словами, якщо Янукович справді налаштований на розв'язання політичної кризи, а не імітацію процесу і затягування часу, він повинен ухвалити відповідальне рішення – особисто взяти участь у переговорах і відповідати за кожен крок домовленостей.

"Тому виглядає дивним вести переговори з Андрієм Клюєвим, якого Янукович призначив головою Робочої групи для вирішення політичної кризи. Бо саме Клюєв несе відповідальність за кривавий розгін Євромайдану 30 листопада та побиття студентів, за що так ніхто і не був покараний", - наголосив Кличко.

"Є сенс вести переговори лише з тими, хто приймає рішення і несе відповідальність за їх виконання. Тому з боку влади в переговорах обов’язково має брати участь президент Янукович",- підкреслив Кличко.

Він зазначив, що у неділю Янукович пообіцяв розпочати переговори щодо виходу з політичної кризи. "Дуже важливо, щоб ці переговори мали реальний результат. Бо це - єдиний спосіб вийти з протистояння без ескалації конфлікту. Якщо влада знову порушить слово, ескалація ситуації неминуча",- наголосив лідер "УДАРу".

"Свобода" готова до переговорів з Януковичем

Опозиція готова до переговорів з Януковичем для виконання вимог Майдану. Про це заявив депутат від фракції "Свобода" Ігор Мірошниченко.

"Опозиція приймає рішення разом. Тому рішення про переговори з Януковичем ми приймаємо разом, всі три політичні сили. Тому "Свобода" разом з "Батьківщиною", УДАРом піде на такі переговори. Поки що ми не визначили точно формат цих переговорів, про які заявив Янукович", - заявив він.

Мірошниченко додав, що опозиція готова сісти за стіл переговорів з президентом з метою виконання всіх вимог Майдану.

"Такі переговори можливі тільки для виконання всіх вимог Майдану. Ні про які поступки владі і мови бути не може. Ми вимагатиме від Януковича виконання всіх наших вимог", - сказав він.

Влада хоче почати переговори без Януковича

Група з врегулювання ситуації в Україні вже почала роботу, заявляють у Партії регіонів. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на народного депутата від фракції Партії регіонів Ганну Герман.

"Почала роботу група, яка створена з врегулювання під керівництвом (секретаря РНБО) Андрія Клюєва. До складу групи увійшли міністр юстиції Олена Лукаш і (радник президента України) Андрій Портнов", - розповіла Герман.

За її словами, група запропонувала опозиції зустрітися в другій половині дня, запропонувавши їй визначити представника. "Регіоналка" запевнила, що група готова до переговорів з врегулювання ситуації в країні".

Герман, однак, додала, що це буде перша зустріч, і вона пройде без участі президента.

Згадаймо, Клюєва підозрюють у причетності до розгону Майдану 30 січня, а Лукаш, ще до подій 19 січня, позиціонувала Майдан як насильницьку акцію та виправдовувала застосування міліцією сили.

16 січня більшість від Партії регіонів у Верховній Раді проголосувала за скандальні закони шляхом підняття рук. 17 січня президент України Віктор Янукович підписав ці закони, а також звільнив главу своєї адміністрації Сергія Льовочкіна. Ухвалені документи жорстко обмежують проведення мітингів, використання мережі Інтернет, мобільного зв'язку, роботу ЗМІ, передбачають кримінальну відповідальність за наклеп, запроваджують поняття "іноземний агент" тощо.

19 січня у Києві на Майдані Незалежності відбулося Народне віче, де представники опозиції оголосили програму дій. Під час виступу лідер партії "УДАР" Віталій Кличко закликав провести дострокові вибори президента.

Після віча близько 30 тисяч мітингувальників вирушили до міліцейського блок-посту біля в'їзду до Урядового кварталу, що на вулиці Грушевського поруч зі стадіоном ім. Валерія Лобановського. Частина радикально налаштованих активістів почала штурм, застосовуючи палиці, фаєри, вибухові пакети, димові шашки "цитрус". У відповідь "Беркут" застосував шумові гранати і гумові кулі. Люди, що атакували, підпалили два міліцейських автобуси, щоб зробити проїзд вулицею Грушевського вільним. У відповідь міліція застосувала водомети. Слід зазначити, що температура у той момент була нижче нуля.

З обох сторін сотні людей отримали поранення.

Лідери опозиції Арсеній Яценюк, Юрій Луценко і частина Автомайдану (Сергій Поярков, Андрій Теліженко і Дмитро Булатов) заявили про непричетність до провокації і закликали зберігати розсудливість.

З таким закликом до радикально налаштованих мітингувальників на Грушевського звернувся Кличко. У результаті його змусили замовкнути вогнегасником.

Янукович заявив про готовність почати переговори з представниками опозиції для врегулювання ситуації, що склалася.



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1047 | Додав: adminA | Теги: переговори з Януковичем, Яценюк відмовився | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]