Вт, 2024-03-19, 13:20
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:43
Яценюк- забирати гроші у Львова чи Полтави, і віддавати терористам Уряд не буде
Інші останні Економічні новини

За словами українського прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, окремі регіони Донбасу відновлюватимуть за рахунок українського бюджету тільки у разі повного контролю України над цими територіями.

Яценюк наголосив, що закон "про особливий статус Донбасу" передбачає обов'язок уряду України і держави фінансувати з держбюджету України на 100% всі видатки із відновлення певних територій Донецької і Луганської областей.

Нагадаю, що там, де ми контролюємо територію, уряд платить усі зарплати, пенсії, соцвидатки, усе до копійки, попри те, що ми звідтіля не піднімаємо доходів, не платять податків, і ситуація погіршується щодня, вона як сніговий ком. Тому норма закону про зобов’язання Урядом фінансувати ті території, що контролюються терористами і без права скорочувати витрати на таке відновлення, навіть якщо скорочуються витрати на інші області, мною розуміється так:

Я дав доручення Мінфіну підготувати відповідний проект закону про створення спеціального фонду відновлення окремих територій Донецької і Луганської областей, який має наповнюватися з пожертв і фінансування українських олігархів, міжнародної донорської допомоги, і третє — ми можемо з держбюджету давати туди кошти, якщо ми повністю відновимо контроль над цією територією, підприємства почнуть працювати і платити податки в центральний бюджет. А забирати гроші у Львова, Полтави, Києва, Житомира, у пенсіонерів України, медиків і вчителів, і відправляти на відновлення території, яка нами не контролюється, і вони будуть розкрадені російськими терористами, уряд не буде. Тому запропонована формула дуже чітка: скинулися, і всі разом відновлюємо", — наголосив український прем'єр.

Нагадаємо, вчора народні депутати проголосували за законопроекти про “особливий статус” Донбасу та амністію учасників подій на сході України.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 998 | Додав: adminA | Теги: гроші, уряд, Полтави, Яценюк, терористам, Львова | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]