Вт, 2024-04-23, 16:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:32
Яценюк заявив про катастрофу в сфері енергетики. Скликає штаб
Інші останні Економічні новини

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк скликає на 3 серпня антикризовий енергетичний штаб у зв'язку з катастрофічною ситуацією в енергетичному секторі. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Катастрофічна ситуація в енергетичному секторі. У понеділок я буду проводити антикризовий енергетичний штаб", - повідомив Яценюк у ході виїзного засідання уряду з головами облдержадміністрацій східних і південних регіонів у Харкові в п'ятницю.

За його словами, ситуація в енергетичному секторі кризова, профільне міністерство та відповідні державні компанії не готові до забезпечення теплом і електроенергією країни.

Яценюк зазначив, що загальний борг всіх категорій споживачів перед НАК "Нафтогаз України" за спожитий газ на даний момент сягає 30 млрд грн.

За його словами, приріст заборгованості за газ у 2015 році становив 9 млрд грн.

"І це ще по старих тарифах", - обурився Яценюк.

За його словами, для прискорення закачки газу в підземні газосховища до зимового періоду необхідно якраз 9 млрд грн.

Голова уряду додав, що заборгованість споживачів за електроенергію перевищує 5 млрд грн.

Яценюк також зазначив, що необхідно посилити платіжну дисципліну, нарахувати субсидії і провести необхідні бюджетні платежі для того, щоб певним чином врегулювати ситуацію.

Раніше Яценюк заявляв, що Україна може стати енергонезалежною вже через 5 років за умови запровадження програми енергоефективності.

У ході зустрічі в Вашингтоні 13 липня українська делегація зустрілася з представниками американською нафтогазовою компанією Frontera сторони обговорили питання співпраці у сфері розвідки і розробки родовищ нафти і газу України, а також реалізації проекту імпорту LNG (зрідженого газу) з потужностей американської компанії в Грузії. 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 858 | Додав: adminA | Теги: штаб, Яценюк, сфері енергетики, катастрофа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]