Сб, 2024-04-20, 07:29
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:11
Яценюк: зараз на казначейському рахунку - 32 млрд гривень
Інші останні Економічні новини

Залишок коштів на казначейському рахунку становить 32 млрд гривень, і цього достатньо для фінансування субсидій громадянам і на військові потреби.

Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк в ефірі телеканалу "1+1".

Він зазначив, що рік тому, у березні 2014 року, обсяг коштів на казначейському рахунку склав 108 тисяч гривень, а зараз це 32 млрд гривень. Цих коштів, за словами Яценюка, буде достатньо для фінансування програми бюджетних субсидій для громадян України - в якості компенсацій за зростання комунальних тарифів та фінансування інших, зокрема військових, потреб.

"Рік тому, коли я став прем'єр-міністром, у нас в казначействі крім пацюків було 108 тисяч гривень. Сьогодні на казначейському рахунку - 32 млрд гривень, - сказав Яценюк. - Я не дуже цьому радію. Але 32 млрд - це найбільша сума з 2005 року. Ми накопичили ці гроші за рахунок зміни податкової системи, за рахунок боротьби з корупцією. І основа зараз - це фінансування армії, збройних сил, зарплат і пенсій, і фінансування субсидій для громадян України".

Яценюк зазначив, що після підвищення тарифів кількість одержувачів субсидій зросте до 3 млн сімей.

"Ми розрахували таким чином, що нам вистачає грошей навіть на 15 млн громадян. Якщо побачимо, що не вистачає, ми знайдемо ресурс. Знайдемо в державному бюджеті", - сказав Яценюк, додавши, що поки коштів вистачає.

Нагадаємо, що за підсумками 2014 року Держбюджет недоотримав 36,3 млрд гривень. Зібрано 406,9 млрд гривень, або 91,8% від запланованого.

Залишок коштів на єдиному рахунку Державної казначейської служби України на 1 лютого 2015 склав 8,792 млрд гривень, що в 2,9 разів більше, ніж на 1 січня 2015 року.
 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 834 | Додав: adminA | Теги: Яценюк, казначейському рахунку - 32 млрд гр | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]