Чт, 2024-03-28, 16:39
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:09
Як Березовський витратив 60 млн на Помаранчеву революцію, - розповів колишній віце-прем'єр-міністр
Інші останні Політичні новини
Свого часу покійний олігарх Борис Березовський переказав в Україну на розвиток демократії понад 60 млн дол. Про це в ефірі телеканалу ТВі розповів екс-віце-прем'єр-міністр, колишній посол України в Бєларусі Роман Безсмертний.

Зокрема, коментуючи чутки про те, що зі смертю Березовського пішла в небуття таємниця його стосунків із "помаранчевою" командою, Безсмертний зазначив: "Передчасно говорити про те, що інформація пішла в минуле. Є ще Дем'ян Кудрявцев, який знає усі подробиці. Є також люди в Україні, які знають усі обставини".

Дипломат нагадав, що дуже багато про це розповідав на слідчих комісіях, у прокуратурі, в інтерв'ю.

"В одній із розмов з Борисом Абрамовичем я рахував, скільки грошей він переказав із 2001-го по 2005 рік різним організаціям в Україні. Ця сума перевищує 60 мільйонів", - уточнив Безсмертний.

За його словами, ці суми проходили по всіх платіжних відомостях. "Про ці речі можуть прозвітувати, про це знав навіть Національний банк", - запевнив політик.

"Я, як і всі, раніше думав, що мета Березовського – вирити, так би мовити, окоп. А напередодні подій буремного листопада 2004 року я прямо його запитав про це. На що Борис Абрамович відповів: "Демократична Україна – це вже виклик Кремлю", - додав Безсмертний.

Нагадаємо, Березовський помер у суботу, 23 березня, на 68-му році життя. Тіло Березовського виявив у ванній в суботу вдень його охоронець. Викликані лікарі швидкої допомоги констатували смерть олігарха. Поліція веде розслідування обставин смерті.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1114 | Додав: adminA | Теги: березовський, 60 млн, колишній віце-прем'єр-міністр, помаранчева революція | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]