Сб, 2024-04-20, 01:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:14
Як бійці добровольчої армії можуть служити в Збройних силах - командувач ООС пояснив
Інші останні Новини України

Командувач ООС пояснив, як бійці добровольчої армії можуть служити в Збройних силах.

Командувач ООС Сергій Наєв зустрівся з главою Української добровольчої армії Дмитром Ярошем. Вони обговорили можливу участь бійців УДА у підготовці добровольців для охорони державного кордону.

Українська добровольча армія (УДА) може увійти до складу Збройних сил України (ЗСУ). Таку заяву зробив командувач Об'єднаних сил генерал-лейтенант Сергій Наєв під час зустрічі з очільником УДА Дмитром Ярошем, передає прес-центр операції Об'єднаних сил (ООС).

Також Наєв та Ярош обговорили можливу участь бійців УДА у підготовці добровольців для охорони державного кордону.

Наєв наголосив, що українським законодавством не врегульоване питання участі бійців УДА у бойових діях безпосередньо у бойових порядках ЗСУ. Але бійці УДА можуть укласти контракт із ЗСУ, зокрема й короткостроковий.

Наєв запевнив, що у разі прийняття позитивного рішення бійцями УДА, він сприятиме проходженню служби в інших силових відомствах сектору безпеки та оборони зі складу Об'єднаних сил.

Також він нагадав, хто не має права перебувати у районі ООС на передньому краї: особи, які раніше відвідували підрозділи на передньому краї з метою власного піару, особи, які не мають законного права на носіння зброї, та особи, що не включені до складу Об'єднаних сил.

Раніше повідомлялося, що українські збройні сили зайняли 30 місце в топ-50 найсильніших армій світу.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 699 | Додав: adminA | Теги: бійці добровольчої армії, командувач ООС, збройні сили | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]