Ср, 2024-04-24, 13:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:48
Як його катували електричним кабелем розповів Павличенко
Інші останні Кримінальні новини
Син засудженого до довічного ув’язнення Дмитра Павличенка - Сергій заявив, що написав явку з повинною під тиском співробітників УБОЗ. Про це Павличенко заявив під час допиту суддею Апеляційного суду Києва Олександром Дзюбою. "О 6-й ранку до нас приїхали співробітники УБОЗ з обшуком, відразу наділи на мене кайданки, відвезли мене до відділення УБОЗ", - сказав Павличенко, передає УНІАН.

За його словами, коли його привезли в УБОЗ, відразу завели до якоїсь кімнати. "Мені кажуть: все, давай зізнавайся у вбивстві. Але ми не вбивали, в чому зізнаватися? Він (співробітник УБОЗ) каже: мабуть, ти по-доброму не розумієш. Облили ноги водою, взяли електричний кабель і сказали: у тебе п'ять хвилин на роздуми. П'ять хвилин подумаєш, ти мусиш зізнатися", - сказав Павличенко. Він відзначив, що один зі співробітників УБОЗ сказав йому, що його батька вже заарештували.

"Сидіти він буде у будь-якому разі. Дивися, є два варіанти, як розвиватимуться далі події: стаття 115, частина 1 (Кримінального кодексу), коли одна людина йде у справі - від 7 до 10 років. Стаття 115, частина 2, коли вас двоє, від 10 до 15 років. Ти маєш написати те, що ми зараз тобі скажемо. Ти це напишеш, допоможеш цим батьку, сидіти він буде менше, але якщо ти відмовляєшся, когось з вас тут поховають. А якщо ти цього не розумієш, то пригадай, що у тебе ще є мама і молодший брат. Я погодився, тому що мені сказали, що батьку моєму вже ніяк не вибратися з цієї ситуації. Мене завели до сусіднього кабінету, де диктували "явку з повинною"", - сказав Павличенко.

Також він повідомив, що співробітники УБОЗ дали йому схему будинку, де був убитий суддя Сергій Зубков, для вивчення, і він мав дати свідчення про нібито свої дії під час вбивства перед камерою.

Як відомо, Голосіївський райсуд Києва 2 жовтня 2012 року засудив Павличенка до довічного ув’язнення, а його сина - до 13 років позбавлення волі за вбивство судді Зубкова. У свою чергу Дмитро та Сергій Павличенки просять генпрокурора Віктора Пшонку порушити кримінальну справу проти слідчого, який сфальсифікував матеріали допиту одного з основних свідків.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 1558 | Додав: adminA | Теги: катували електричним кабелем, Павличенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]