Пт, 2024-03-29, 16:20
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:33
Як йому працюється в НАБУ розповів Холодницький: я для всіх - темна конячка
Інші останні Кримінальні новини

Антикорупційний прокурор, заступник генпрокурора Назар Холодницький стверджує, що не має надто близьких стосунків з генпрокурором Віктором Шокіним, який призначив його на посаду.

Про це він заявив у інтерв'ю "Українській правді", відповідаючи на запитання, чи не вимагав Шокін від нього певних зобов'язань під час призначення.

"Для Віктора Миколайовича я досі залишаюся загадкою. Так само як і для багатьох інших людей", – сказав він.

Холодницький додав, що спілкується наразі близько лише з 5–7 людьми, однак багато людей зараз намагаються розповідати, що знають його близько і давно, у тому числі такі, яких він "не бачив роками".

"Є настороженість. Я розумію, що я для всіх – темна конячка, як мене називають. Ну, хай так собі люди думають. Моє завдання – просто робити роботу", – додав він.

У відповідь на запитання про те, що деякі люди вважають його м'яким та слабодухим, він заявив, що не вважає себе таким.

"М'який, слабкодухий – чому? Ви знаєте, що в Криму на мене заведено кримінальне провадження? Я про це дізнався в липні. Ну, хай слабкодухі спробують повоювати з ФСБ!" – сказав він.

Також він заявив, що вважає прикладом "неслабодухості" свою підтримку блокади Криму, оскільки таким чином він пішов проти держави.

Холодницький також заявив, що вважає свою роботу в українській прокуратурі Криму ефективною.

При цьому Холодницький вважає, що майбутня діяльність його відомства не подобатиметься певним політикам чи групам впливу.

"Ми зараз проводимо конкурс на людей, які безпосередньо будуть процесуальними керівниками кожного провадження. Це ті потенційні прокурори, яких будуть за краватки тягати в судах - я умовно паралелі проводжу, - яких будуть намагатися побити в перервах між засіданнями, в тому числі, й недоторканні народні депутати. Але вони повинні бути готові до цього", – сказав він.

За словами прокурора, в Україні політика і корупція пов'язані, і звичайних корупціонерів часто роблять народними героями. Він також припустив, що прокурори з часом подадуть запит на отримання охорони, однак поки що такої потреби немає.

Холодницький додав, що прокурори АКП отримуватимуть хороші зарплати в районі 50 тисяч гривень на місяць, що дозволить їм не брати хабарів.

За його словами, він очікує остаточного укомплектування свого відомства співробітниками до 10 лютого.

Раніше Холодницький заявив, що за усіма великими корупційними схемами в Україні стоять високопосадовці, у тому числі з Кабміну, які не хочуть, щоб Антикорупційне бюро та прокуратура запрацювали.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 853 | Додав: adminA | Теги: я темна конячка, Набу, Холодницький | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]