Пт, 2024-03-29, 17:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:40
Як отруїлася пара під Солсбері - у поліції Британії розповіли
Інші останні Новини світу

Британська пара отруїлася нервово-паралітичною речовиною "Новічок" у місті Еймсбері після контакту із зараженим предметом.

Про це пише Reuters, посилаючись на поліцію Британії.

"Після подальших досліджень зразків пацієнтів ми тепер знаємо, що вони були піддані дії нервового агента після контакту із зараженим предметом", - заявили в поліції.

Раніше у поліції підкреслювали, що немає підтверджень того, що нове отруєння викликане нервовим агентом з тієї ж партії "Новічка", яка була використана при замаху на Юлію та Сергія Скрипалів.

При цьому протягом декількох тижнів британські служби очищували місця, де перебували Скрипалі у день отруєння, та де міг залишатися нервовий агент.

44-річна Дон Стерджесс з Солсбері і 45-річний Чарлі Роулі з Еймсбері після того, як їх було виявлено без свідомості, перебувають у критичному стані в районній лікарні Солсбері, де раніше лікувалися Скрипалі.

У поліції зазначали, що нове отруєння сталося не через спланований замах. Британська влада не звинувачувала Росію в причетності до нового інциденту, заявивши, що їхнє робоче припущення полягає в тому, що британці були отруєні слідами нервово-паралітичної речовини, що залишилися від первісного нападу. Водночас глава МВС Британії Саджид Джавід закликав Росію пояснити отруєння "Новічком" двох британців у графстві Вілтшир.

МЗС РФ вважає нове отруєння в Британії "брудною політичною грою".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 813 | Додав: adminA | Теги: пара під Солсбері, поліція Британії, отруєння | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]