Чт, 2024-04-25, 10:47
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:25
Як посадовець -"середняк" з ГПУ може різко стати торговельним магнатом зі своїми офісами й супермаркетами - журналісти простежили. ВІДЕО
Інші останні Кримінальні новини

Заступник начальника слідчого управління прокуратури Києва Ігор Демідов раптово розбагатів на посаді в Генпрокуратурі й не задекларував "майновий" бізнес дружини. Про це йдеться в розслідуванні Лесі Іванової для програми "Наші гроші з Денисом Бігусом" на телеканалі ZIK.

На дружину Демідова оформлено квартиру, будинок та два позашляховика.

У 2010 році Демідов здавав декларацію як перший заступник прокурора Печерського району. Відповідно до неї, у прокурора і його сім'ї не було а ні нерухомості, а ні транспорту, а ні коштів на рахунках.

Однак, ще з 2006 року сім'я Демідова володіє чималим будинком в садовому товаристві "Полімер", між Київським морем і обхідним каналом водосховища. Цей будинок на 230 квадратних метрів дружина прокурора Марія Демідова придбала 2006 року за 780 тисяч гривень.

У 2011 році Демідов здав декларацію як заступник начальника відділу в ГПУ. У ній вже вказано будинок дружини, а також дві квартири, три гаражних бокси та дві елітних автівки - Toyota Lexus ES 350 (2007 року випуску) та Lexus LX 570 (2010 року випуску). На той час новий Lexus LX 570 коштував близько 110 тисяч доларів США.

З декларації Демідова за 2012 рік випливає, що одна зі згаданих квартир - на 36 квадратних метрів в старому будинку на Оболоні (зараз вже відчужена), виписки на другу квартиру площею 150 квадратних метрів майновий реєстр не формує. Вочевидь, йдеться про житло в ЖК "Оазис", де приписана Демідова. Зараз квартири аналогічної площі в цьому будинку продаються по 380 тисяч доларів.

У 2013 році Демідова придбала землю в селі Новосілки Вишгородського району - дві ділянки по 0,12 га на березі затоки Десни. Земля тут коштує по 5,5 тисяч доларів за сотку, тобто за актуальним у 2013 році курсі долара - близько 1 мільйона гривень.

Вартість цієї землі втричі більше сукупного легального доходу сім'ї Демідових в 2013 році: дохід самого прокурора склав 380 тисяч гривень, його дружини - 13 тисяч гривень. При чому дохід Демідової був вказаний як "матеріальна допомога".

У листопаді 2015 року на Демідову був зареєстровано BMW X6, рік випуску 2013. Зараз такі авто, в залежності від пробігу, коштують від 35 до 60 тисяч доларів. Легальний дохід дружини Демідова склав того року 149 тисяч гривень, все від відчуження майна.

Перераховані нерухомість і транспорт з'явилися в останній декларації Демідова за 2015 рік. Разом з тим, у ній прокурор не вказав бізнес дружини: з квітня 2015 року Демідова є співвласницею компанії ТОВ "Полібуднепсервіс". Внесок Демідової в статутний капітал становить 253 тисяч гривень, або 25%. Основний вид діяльності компанії - здача в оренду нерухомого майна.

Згідно з даними майнового реєстру, мова йде про комерційну нерухомість: зокрема, фірма має 180 квадратних метрів на ринку "Оболонь" (Героїв Дніпра, 41), стільки ж на Виноградарі - тут розміщено супермаркет (вулиця Фрунзе 166), ще 170 квадратних метрів також на Виноградарі з різними магазинами і офісами (проспект Свободи, 26).

Нагадаємо, 29 серпня проект "Схеми" знайшов у екс-генпрокурора України Віктора Шокіна цивільну дружину, маленьку доньку й елітну нерухомість в Україні та за кордоном, переоформлену на родичів.

    

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 850 | Додав: adminA | Теги: журналісти, супермаркети, посадовець -середняк з ГПУ, торговельний магнат, Офіси | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]