Чт, 2024-03-28, 16:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:38
Як Тимошенко з соратниками зустрічалася: без ліжка було не обійтися
Інші останні Політичні новини
Пенітенціарна служба заявляє, що Юлія Тимошенко прийшла до кімнати побачень, але, побачивши депутатів, пішла назад. Про це йдеться у повідомленні ДПтС. Прес-служба зазначає, що до засудженої вдруге зайшли представники пенітенціарної служби та запитали про готовність провести побачення з депутатами.

"Засуджена з ходунками вийшла в коридор, дійшла до кімнати побачень, через вхідні двері побачила народних депутатів, які на неї чекають, після цього швидко повернулася до свої палати та заявила, що відмовляється пройти до кімнати побачень", - зазначили у ДПтС.

Співробітники пенітенціарної служби знову зайшли до засудженої і знову запропонували своє сприяння в організації зустрічі. "Зокрема, запропонували встановити ліжко у кімнаті для побачень, а також поцікавилися, яка допомога потрібна засудженій", - сказано в повідомленні.

"У відповідь Тимошенко обізвала співробітників установи провокаторами та сказала, що з кімнати свого перебування не вийде", - додали в ДПтС.

Інформацію про відмову засудженої від побачення повідомили депутатам, які прибули.

Нагадаємо, 11 квітня повідомлялося, що екс-прем'єр Юлія Тимошенко вирішила не їхати в суд 12 квітня, а провести зустріч з екс-главою МВС Юрієм Луценко та членами "Батьківщини" Арсенієм Яценюком та Олександром Турчиновим.

Лідери опозиції кажуть, що їх відривають від мітингу

Депутати від опозиції називають заяви Пенітенціарної служби брехнею, і Юлія Тимошенко не могла їх побачити у кімнаті, бо їх туди навіть не пустили. Про це заявив один з лідерів опозиції Олександр Турчинов.

"За вказівкою Банкової вони вже другий місяць зривають зустріч Тимошенко з колегами. За законом, вони були зобов’язані впустити нас у кімнату для зустрічей, натомість вони не пустили нас навіть у хол і залишили стояти біля ліфта", - заявив він.

"Все, чого вони добиваються, щоб ми максимально довго перебували тут, і не потрапили на мітинг", - вважає Турчинов. За його словами, депутати вже 4 години спілкуються з представниками пенітенціарної служби через домофон. "Спочатку вони говорили, що немає заяви про зустріч, потім про душ, і так нас вже тримають вже четверту годину", - сказав він.

Турчинов не виключив, що депутати розділяться: частина залишиться чекати зустрічі з Тимошенко, а частина поїде на мітинг.

Луценко: не вірте жодному слову пенітенціарної служби, вона тупо бреше

Відмовляючи екс-прем'єру Юлії Тимошенко в короткочасному побаченні з соратниками, влада намагається зламати її, вважає екс-глава МВС Юрій Луценко. "На сьогоднішній день законно чи незаконно ув'язнений, як Тимошенко, має дуже мало прав. Але ці базові права визначені: право на дзвінок - у Тимошенко його немає; право на побачення раз на місяць з тими трьома людьми, яких вона визначає - такого права немає, і право на довгострокове побачення з рідними. На щастя, з боями до неї допустили доньку. Фактично ми бачимо грубе позбавлення Тимошенко її прав для того, щоб її зламати. Я все це пройшов, я знаю, що Юлія Володимирівна не зламається, і залишиться вільною людиною і нашим лідером навіть у такій ситуації", - сказав Луценко.

Він закликав не вірити заявам Держпенітенціарної служби щодо Тимошенко. "Я прошу вас, не вірте жодному слову пенітенціарної служби - вона тупо бреше, тупо виконує політичне замовлення", - підкреслив Луценко.

Він нагадав, як голодував сам, а співробітники колонії запевняли, що він "їсть червону рибу з пиріжками" і заперечували наявність у нього проблем зі здоров'ям.

"Вони розповідали, що я не голодую... Правда, в результаті я скинув 23 кілограми і потрапив до реанімації. Розповідали, що я з кожним днем живіший за всіх живих, але в мене на вівторок запланована друга операція", - сказав Луценко.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 895 | Додав: adminA | Теги: соратники, Ліжко, тимошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]