Чт, 2024-04-25, 22:16
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:50
Як вибрати підлогове покриття: поради
Інші останні Новини світу

При плануванні ремонту, важливо пам'ятати, що гарний зовнішній вигляд приміщення, - це не єдине, до чого потрібно прагнути. Крім безмежної фантазії, при виборі підлогового покриття необхідно покладатися ще й на знання переваг, недоліків і особливостей матеріалів. Тільки такий підхід дозволить домогтися кращого поєднання високої функціональності підлоги з декоративною складовою.

У кожного підлогового покриття є свої плюси і мінуси. Кожен варіант хороший для використання в певному приміщенні. Ось короткі характеристики найбільш популярних підлогових покриттів.

Ламінат. Дешевший варіант. Це багатошаровий матеріал, який складається з просочених парафінів паперу, деревоволокниста плита високої щільності і папір з малюнком, просочений смолами. Є кілька способів виготовлення ламінату, що впливає на його щільність і функціональність. Це довговічне підлогове покриття, яке не потребує особливого догляду. Правда, воно досить вимогливе до вологи і укладання. Неправильне використання матеріалу призводить до скрипу і проблем з покриттям. У свою чергу зазначимо, що підлога ламінат в Україні продається за оптимальним цінами на онлайн-ресурсі santehbud.com.

Паркетна підлога. Красивий і престижний варіант, який вказує на добробут господаря помешканя. Правда, і догляд за такою підлогою потрібен відповідний. При надлишку вологи таке покриття розмокає, при надмірній сухості починає руйнуватися і скрипіти. Для збереження зовнішнього вигляду і запобігання неприємних наслідків, таке підлогове покриття необхідно регулярно ремонтувати і покривати воском або лаком. Паркет - матеріал не дешевий і його укладання вимагає високої майстерності.

Паркетна дошка. Хороше рішення при неможливості укласти паркетну підлогу. Це покриття більш надійне і просте в укладанні. Це той варіант, при якому потрібна тільки установка. Після цього, на кілька років питання про підлогове покриття можна не піднімати. Єдиний недолік паркетної дошки - непереносимість вологи. Навіть невелика її кількість псує матеріал і змушує зробити заміну частини підлоги. Для запобігання таких неприємностей, паркетна дошка покривається спеціальним розчином, який бажано регулярно оновлювати.

Вінілова плитка. Прекрасний варіант підлогового покриття. Легко монтувати, зручно доглядати, не потрібно оновлювати. Високий ступінь звукоізоляції і стійкість до вологи.

Важливо пам'ятати, що правильний вибір стійкого покриття дозволить декорувати приміщення, не завдаючи шкоди його функціональному навантаженню.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 689 | Додав: abel | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]