Чт, 2024-03-28, 11:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:08
Як жилося у Середньовіччі в Київській Русі показав міжнародний фестиваль
Інші останні Туристичні новини

Справжнє свято Середньовіччя відбулося на вихідних у Центрі культури та історії Давньої Русі "Парк Київська Русь", що неподалік від столиці України. З 18 по 20 травня там пройшов Міжнародний мега-фестиваль "Київська Русь ХІІІ століття".

Одна з найбільш грандіозних культурно-історичних подій України та Східної Європи подарувала відвідувачам можливість хоч ненадовго, але перенестись із шумної сучасності у давні часи. Гостям фестивалю сповна дісталось яскравих вражень і позитивних емоцій від дозвілля в дусі середньовічної Русі, передає кореспондент NEWSru.ua.

На урочистій церемонії відкриття фестивалю президент "Парку Київська Русь" Володимир Янченко розповів, що приводом для свята стало одразу кілька знаменних річниць. Це і 1530-річчя Києва, і 1150-річчя зародження держави Київська Русь, і 1130-річчя проголошення Києва її столицею.

"Фестиваль є яскравою подією, що дає змогу відчути справжню енергетику середньовічного свята, знайомить із військовою культурою та побутом Середньовіччя. Як жили наші пращури у ті давні часи, як вони захищали свою землю, якими були їхні звичаї, традиції, вбрання – все це ми показуємо на нашому фестивалі з максимальною історичною достовірністю", - зауважив він.

І справді, гості свята змогли побачити на власні очі масові запеклі поєдинки русичів та мирний життєвий устрій Середньовіччя. Кілька сотень найкращих бійців відомих клубів історичної реконструкції з різних країн показали глядачам масову реконструкцію міжусобиць ХІІІ–ХІV століть з максимальним відтворенням події та воєнної культури тих часів. Окрім масової денної битви "Міжусобиця Давньої Русі", відбулася і нічна баталія "Реконструкція битви на Синіх Водах" до її 650-річчя, а також грандіозна битва "Русь проти Орди".

Гості парку могли бути не лише пасивними спостерігачами, а й активними учасниками давнини. Навіть дітлахи каталися на поні та змагалися на мечах між собою чи з місцевими витязями. А дорослі могли ще й повправлятися у середньовічному тирі чи відвідати численні майстер-класи з древніх ремесел. Кожного охочого частувала середньовічними стравами та напоями місцева кухня, чекала містична волхвиня, Нестор Літописець та інші персонажі.

А з настанням темряви у "Парку Київська Русь" почалася справжня стародавня магія: по території запалали смолоскипи, залунала середньовічна музика від бєларуського ансамблю Osimira, навколо вогнищ вирували запальні танки. Ще більше ніч підігріло вогняне шоу, а хорошого настрою відвідувачам додав святковий феєрверк, який заразом став і фінальним дійством цього середньовічного свята.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Туристичні новини | Переглядів: 1160 | Додав: adminA | Теги: Київській Русі, Середньовіччі, Міжнародний фестиваль | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]