Вт, 2024-04-23, 22:07
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:44
Який прихід, такі й витрати: у 2012 році на Кіпр пішло 29,1 млрд грн
Інші останні Економічні новини
За дев'ять місяців 2012 року резидентам Кіпру виплачено доходів на суму 29,1 млрд грн, що становить майже половину (47%) від загального обсягу таких виплат. Про це в інтерв'ю виданню "Дзеркало тижня. Україна" розповів глава Міндоходів Олександр Клименко з посиланням на результати представленої суб'єктами господарювання звітності.

За його словами, це "дуже показова статистика".

Він також зазначив, що питання подвійного оподаткування обговорювалося з експертами місії МВФ і "зацікавило їх". За словами Клименка, уряд і, зокрема, Міндоходів розглядають ратифікацію угоди з Кіпром як додатковий ресурс для збереження і збільшення балансу бюджету.

"Згідно з положеннями підписаної конвенції нижчевказані види доходу підлягають оподаткуванню в країні, яка є джерелом доходу (тобто на Кіпрі - ред.), за ставками: дивіденди - 5/15%, проценти - 2%, роялті - 5%. При застосуванні норм нової конвенції при аналогічних виплатах доходів на Кіпр держбюджет України додатково може отримати за рік майже 1 млрд грн", - підкреслив міністр доходів.

Нагадаємо, кіпрську проблему неодноразово і безуспішно намагаються "вирішити" вже протягом багатьох років. До цього моменту між Україною і Кіпром діяв договір, підписаний СРСР в 1982 році. У наступні роки Україна і Кіпр не змогли домовиться, ведучи переговори про нові умови ще з 1997 року.

І тільки в листопаді 2012 року в рамках офіційного візиту президента України Віктора Януковича до Республіки Кіпр було підписано Конвенцію про уникнення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням стосовно податків на доходи і майно.

Про те, яке значення має ця держава для оптимізації оподаткування в Україні, свідчить хоча б те, що Кіпр є найбільшим "іноземним інвестором" по відношенню до вітчизняної економіки: саме звідти номінально в Україну надходять "іноземні" гроші, які потім же і йдуть назад.

Непрості перемовини про фінансування, які Кіпр веде з "трійкою" європейських кредиторів - ЄС, ЄЦБ і МВФ, ускладнені "російським фактором". У публікаціях німецьких ЗМІ наводяться відомості Федеральної розвідувальної служби Німеччини (BND). За її даними, кіпрські банки акумулювали більше 20 мільярдів євро російських грошей. Походження цих капіталів часто сумнівне. Частина депутатів Європарламенту побоюються, що допомога банківській системі Кіпру в підсумку виявиться рятівним колом для російського тіньового бізнесу. У європейських столицях наполягають на підвищенні прозорості фінансової системи острова.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1020 | Додав: adminA | Теги: 2012 році, витрати, Кіпр, 1 млрд грн, 29 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]