Пт, 2024-03-29, 10:57
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:06
Яким має бути офіційний відкуп від мобілізації - Семенченко
Інші останні Економічні новини

"Тут повинна бути плаваюча шкала — починаючи від 20 тисяч грн і до 100-120 тисяч грн. Залежно від регіону та рівня доходу", - уточнив політик.

Чоловікам, які не захочуть бути мобілізованими, доведеться відбути військову повинність у тилових частинах або ж сплатити державі суму від 20 до 120 тисяч грн. Про це повідомив автор відповідної законодавчої ініціативи, народний депутат Семен Семенченко, повідомляє спільнота «Нація.інфо» у Facebook.

Семенченко зазначив, що його законопроект "Про внесення змін до закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" буде суттєво розширено.

«У нього буде додано елементи, яких там бракує. Наприклад, люди, які готові воювати, повинні отримувати хороші гроші — не менше 20 тисяч грн, мати хороший соціальний пакет», - наголосив нардеп.

Також, за його словами, законопроект має вдосконалити законодавчу базу для діяльності резервістів.

Водночас Семенченко заявив, що чоловіки, які не готові воювати, згідно з його законопроектом, мають відбути військову повинність у тилових частинах або на військових заводах.

«Або ж такі люди мають бути готові фінансово допомогти своїй державі — наприклад, профінансувати соціальне забезпечення добровольців. Тут повинна бути плаваюча шкала — починаючи від 20 тисяч грн і до 100-120 тисяч грн. Залежно від регіону та рівня доходу», - уточнив політик.

Він підкреслив, що наразі цей законопроект допрацьовується, і згодом почнуться переговори з депутатськими фракціями щодо можливості його ухвалення.

Нагадаємо, протягом року до лав Збройних сил України планується мобілізувати 200 тис. українців. Також у 2015 році планується провести призов 40 тисяч громадян на строкову військову службу.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 862 | Додав: adminA | Теги: мобілізації, Семенченко, має бути офіційний відкуп | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]