Пт, 2024-04-19, 01:57
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:43
Якщо РФ не звільнить моряків Україна домагатиметься "гамбурзьких санкцій"
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Україна домагатиметься "гамбурзьких санкцій", якщо РФ не звільнить моряків

Україна просуватиме ідею "гамбурзьких санкцій" проти Росії, якщо Москва вирішить не виконувати вимогу Міжнародного трибуналу з морського права звільнити українських моряків та судна.

Як повідомляє "Європейська правда", про це в коментарі агентству "Укрінформ" розповів посол України в Німеччині Андрій Мельник.

"Україна одержала переконливу дипломатичну перемогу та потужний додатковий міжнародно-правовий козир, щоб домогтися якнайшвидшого звільнення наших моряків", - прокоментував Мельник учорашнє рішення трибуналу.

Він назвав рішення суду ООН таким, що має без перебільшення історичний характер.

Посол закликав уряд Німеччини та особисто главу МЗС Гайко Мааса вимагати від Кремля негайного виконання вердикту Міжнародного морського трибуналу.

"Якщо ж Москва вирішить ігнорувати це рішення, то ми будемо просувати ідею запровадження нових - гамбурзьких - санкцій щодо Росії", - пообіцяв дипломат.

25 травня Трибунал ООН в Гамбурзі, створений у відповідності до Конвенції ООН з морського права, зобов’язав Росію негайно звільнити українських моряків та дозволити їм повернення в Україну.

Також суд вимагає від Росії звільнити три затримані українські кораблі: "Нікополь", "Бердянськ" та "Яні Капу".

МЗС РФ натомість вже виступив із заявою, стверджуючи, що трибунал ООН не мав права вирішувати долю полонених моряків.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 786 | Додав: adminA | Теги: морякіи, РФ, гамбурзькі санкції, україна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]