Пт, 2024-03-29, 12:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:10
Якщо Тимошенко не буде брати участь у виборах - підписання Угоди про асоціацію буде під загрозою
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Підписання та ратифікація Угоди про асоціацію між Україною та ЄС будуть поставлені під загрозу, якщо лідери української опозиції не зможуть взяти повноцінної участі в парламентських виборах восени 2012 року.

Як повідомляє прес-служба партії "Батьківщина", мова про це йдеться в п.6 остаточної заяви Комітету з парламентського співробітництва між Україною та ЄС.

Комітет висловив "глибоке розчарування" обвинувальним вироком щодо екс-прем'єра Юлії Тимошенко і закликав Верховну Раду відмінити ст. 365 Кримінального кодексу, оскільки вважає, що "політик має нести політичну відповідальність перед виборцями за свої політичні рішення" (п. 34 остаточної заяви). Комітет закликав владу забезпечити неупередженість суду при розгляді касаційної скарги Тимошенко (п.35).

Крім того, Комітет з парламентського співробітництва між Україною та ЄС "стурбований станом здоров'я Юлії Тимошенко, Юрія Луценка (екс-глава МВС) та інших політиків, які переслідуються в судовому порядку, і закликає українську владу надавати можливість незалежним міжнародним експертам здійснювати їх повноцінну діагностику і, в разі необхідності, лікування за межами тюремної системи".

Комітет також "настійно рекомендував" українській владі виконати рекомендації та вимоги, викладені в резолюції Парламентської асамблеї Ради Європи від 27 січня 2012 року.

Нагадаємо, що Парламентська асамблея Ради Європи схвалила резолюцію по Україні, в якій, зокрема, рекомендувала внести зміни в статті 364 і 365 Кримінального кодексу та привести їх у відповідність до стандартів Ради Європи. ПАРЄ також рекомендувала Україні звільнити лідерів опозиції і висловила занепокоєння станом здоров'я політв'язнів.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1056 | Додав: adminA | Теги: підписання Угоди про асоціацію буде | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]