Сб, 2024-04-20, 11:50
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:38
Якщо "УДАР" підтримує імпічмент Януковичу, тоді ми – союзники - БЮТ
Інші останні Політичні новини
Об’єднана опозиція "Батьківщина" розраховує взяти у новому складі парламенту за пропорційною виборчою системою щонайменше 90 місць. Про це у Дніпропетровську сказав заступник голови фракції "БЮТ-Батьківщина" у Верховній Раді Сергій Соболєв, передає "Радіо Свобода".

"Я думаю, 90 плюс-мінус 10. Це залежить від успішності проведення кампанії. Це пропорційна частина. До цього я додав би: має достатній шанс "Свобода", яка буде мати близько 20 місць, якщо вони долають 5-відсотковий бар’єр. Це гарантовані. І далі: де буде Кличко? Так ніби у нас більшість є, якщо брати пропорційну частину, але з Кличком це є тверда більшість", – сказав Соболєв.

Водночас він повідомив, що ключовим питанням у переговорах між Об’єднаною опозицією "Батьківщина" та "УДАРом" є питання імпічменту президента.

"Вже на якусь виходять конкретику переговори з партією "УДАР", але нас цікавить тільки одне питання. Це навіть не погодження мажоритарних кандидатів. Ключове питання: чи голосує "УДАР" за імпічмент Януковичу? Якщо голосує, то ми – союзники, якщо не голосує – краще зараз про це сказати, щоб ми не отримали нового Тігіпка, Мороза і нових тушок. Це питання, без відповіді на яке не можна далі рухатися. Але ще є питання погодження загальної програми і погодження кожного округу", – сказав Сергій Соболєв.

Що ж до результатів виборів на мажоритарних округах, то, за його словами, багато буде залежати від переговорів з партією "УДАР". Зокрема, Соболєв запевнив, що, в разі домовленості між політичними силами, "принаймні на Сході кожен третій округ буде наш".

Зазначимо, до Верховної Ради України нового скликання проходять Партія регіонів, "УДАР" Віталія Кличка, Об'єднана опозиція "Батьківщина" та Комуністична партія України. Про це свідчать дані AlphaVu та Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), оприлюднені на сайті КМІС.

Перший заступник голови партії "Батьківщина" Олександр Турчинов заявив, що впевнений в імпічменті президента Віктора Януковича.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 968 | Додав: adminA | Теги: Януковичу, БЮТ, удар | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]