Чт, 2024-04-25, 03:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:18
Якщо Україна буде щось робити, то стане частиною Європи, запевняє посол
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Якщо Україна робитиме кроки до євроінтеграції, то вона стане частиною Європейського Союзу, заявив журналістам під час прес-конференції з нагоди презентації проекту "Залучення прямих іноземних інвестицій в Севастополь" посол ЄС в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра, передає "Інтерфакс-Україна".

"Європейський Союз вважає, що Україна - це частина Європи, сусід, довгостроковий партнер для Європейського Союзу. Якщо Україна робитиме кроки до євроінтеграції з ЄС, то вона стане частиною ЄС. Ми розуміємо, що це саме те, що хоче більшість українського населення", - сказав Тейшейра.

Посол ЄС нагадав, що завершено переговори з приводу асоціації.

"Ця угода може стати найкращим інструментом для реформ в Україні. ЄС дав зрозуміти українській владі, чого він чекає від них. І, звичайно, серед цих вимог - відмова від використання системи правосуддя для вирішення тих або інших політичних цілей. Ця вимога організації демократичного процесу", - відмітив Тейшейра.

Він також виразив упевненість, що незабаром цю ситуацію можна буде здолати.

"Далі Україна твердо і чітко рухатиметься у напрямі інтеграції", - доповнив посол ЄС.

За словами високопоставленого представника ЄС, в Європейському Союзі існує багато інвесторів, у яких є засоби і вони продовжують інвестувати їх по всьому світу.

"Європейський Союз - інвестор практично в усіх регіонах світу, тому від Севастополя потрібно створення умов, які будуть сприятливі для європейських інвесторів, а також сприятливі для інвесторів з інших регіонів світу, яким потрібні ті ж самі умови", - підкреслив Тейшейра.

Відповідаючи ж на питання журналістів про те, чим Європа, в якій криза, зможе допомогти Севастополю, посол ЄС сказав, що "в Європейському Союзі - криза, але ЄС намагається впоратися з цією кризою".

"Історія показала, що Європейський Союз після кожної чергової кризи ставав все сильніше і сильніше. Після кожної кризи Євросоюз тільки поглиблював інтеграцію", - зробив висновок дипломат.

Зазначимо, останнім часом через ситуацію довкола Тимошенко відносини України і ЄС погіршилися. Президент України Віктор Янукович назвав це корисною для всіх "паузою", хоча західні лідери попереджають про можливу міжнародну ізоляцію країни. Європейські політики ледь не влаштували бойкот Євро-2012 в Україні, а через масову відмову президентів МЗС було змушене перенести саміт в Ялті на невизначений термін.

Тим не менш, Київ хоче чим скоріше підписати Угоду про асоціацію з ЄС або хоча б її економічну частину. Документ був парафований, але низка європейських країн заявила, що не ратифікує Асоціацію, поки лідери опозиції перебувають у в'язниці, а влада України не поважатиме цінностей ЄС. Брюссель бачить прогрес Києва щодо євроінтеграції, але стурбований вибірковим правосуддям.

24 травня Європарламент прийняв резолюцію щодо України - четверту за останній рік. У документі немає заклику бойкотувати Євро-2012 і ні слова про санкції. З іншого боку, там багато критики на адресу влади. У резолюції зазначено, що для асоціації з ЄС Україні треба звільнити політв'язнів і провести чесні вибори. Політиків, які приїдуть на ЧЄ, просять відвідувати Тимошенко, Луценка та інших в'язнів.

Також ЄП просить забезпечити безпристрасність і прозорість касаційного процесу у справі Тимошенко і розмежувати політичну і кримінальну відповідальність, внісши зміни до Кримінального кодексу. Україна поспішила пообіцяти, що візьме до уваги резолюцію Європарламенту та розробить відповідні закони.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1054 | Додав: admin | Теги: Європа, україна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]