Пт, 2024-03-29, 08:51
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:05
Янукович бачить, що говорити про ціну газу рано: переговори з РФ складні
Інші останні Економічні новини

Говорити про зміну ціни на російський газ для України до закінчення переговорів передчасно, вважає Янукович.

"Сьогодні ще передчасно говорити про будь-яку ціну (на російський газ)... Ми наблизилися дуже близько до вирішення цього питання, але ще остаточно цей процес не завершено", - сказав президент журналістам в Одесі 17 листопада.

Голова української держави зазначив, що у сторін є велике бажання вирішити це питання, але для цього необхідний час, передає "Інтерфакс-Україна".

"Сьогодні ми як партнери знаходимося в складному переговорному процесі з Росією. Є велике бажання з двох сторін знайти це рішення, і сьогодні ще рано говорити про будь-яку ціну. Я хочу сказати, що ми наблизилися до вирішення цього питання, але ще остаточно цей процес не завершено. Він триває", - підкреслив президент.

Янукович також зазначив, що щодня, іноді кілька разів на день, спілкується з учасниками переговорів з української сторони. "Як тільки ми вийдемо на це рішення, безумовно, ми повідомимо про його результати суспільству. Ніякої таємниці тут не буде", - запевнив президент.

Голова держави також підкреслив, що ті, хто коментує хід переговорного процесу, не мають до нього ніякого відношення. "Нехай це буде на їх совісті, вони далекі від цього процесу, я це усвідомлено говорю", - резюмував Янукович.

Раніше ЗМІ з посиланням на свої джерела в Адміністрації президента повідомили, що Україна і Росія завершили переговори щодо газу, погодивши нову вартість російського газу для України на рівні 220-230 дол за 1 тис куб м, а також оплату газових поставок і можливість кредитування в рублях.

За словами джерела, нові угоди також передбачають можливість надання преференцій для російських інвесторів у разі їхньої участі в приватизації підприємств в Україні.

Зауважимо, що сам Азаров не хоче розкривати подробиці процесу переговорів з Російською Федерацією щодо перегляду газових контрактів до їхнього завершення. Однак він заявив, що досягнення домовленостей з Росією про прийнятну ціну на газ дасть змогу Україні економити 500 млн дол на місяць.

Проте у російському уряді заявляють, що переговори щодо ціни на газ з Україною тривають, і коментарі щодо їхніх результатів надійдуть після підписання відповідних документів.

"Доти, доки цього не сталося, вважаємо передчасним про щось говорити", - наголосив прес-секретар прем'єр-міністра РФ Дмитро Пєсков.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1141 | Додав: nowyny | Теги: газ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]