Сб, 2024-04-20, 06:50
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:22
Янукович і Азаров українських пенсій не отримують - Розенко розповів про ліквідацію спецпенсій. ВІДЕО
Інші останні Економічні новини

Уряд України 29 квітня на своєму засіданні представить нову модель пенсійного забезпечення, згідно з якою ліквідують спецпенсії, а з 2017 року введуть накопичувальну систему пенсій.

Про це в інтерв'ю на 5 каналі розповів міністр соціальної політики Павло Розенко.

"На цьому тижні в середу на засіданні уряду буде представлена фактично нова модель нової пенсійної системи. Уряд внесе її на розгляд у Верховну Раду... Ми пропонуємо відмовитися від системи спецпенсій, не буде більше VIP-пенсіонерів. Всім категоріям громадян пенсія повинна нараховуватися за єдиною формулою", - сказав Розенко.

Міністр пояснює, що, відмовившись від спецпенсій, "багато не зекономиш", але такий крок відродить довіру до пенсійної системи.

Крім того, він розповів, що екс-президент Віктор Янукович, ні екс-прем'єр Микола Азаров не отримують пенсії в Україні.

"Віктор Янукович і Микола Азаров на сьогоднішній день не отримують пенсії. На території України їм пенсійні виплати не здійснюються із-за того, що вони не зверталися до управління Пенсійного фонду для отримання відповідних виплат", - зазначив він.

"Більше того, наскільки мені відомо, частина цих VIP-пенсіонерів, зокрема Віктор Пшонка (екс-генпрокурор), були зареєстровані на території міста Донецьк і не пройшли перереєстрацію на території України. На сьогодні їхні пенсійні виплати заморожено", - додав міністр.

"Якщо вони звернуться по соціальні виплати, ми будемо вивчати законність таких виплат на території України", - зазначив Розенко.

Зазначимо, голова правління Пенсійного фонду Олексій Зарудний раніше також заявляв, що Янукович і Азаров не отримують в Україні пенсію.

Нагадаємо, 2 березня Верховна Рада України проголосовала за внесення змін до пенсійного законодавства. В ході обговорень в Раді уряд зобов'язався до 1 червня подати в Раду законопроект, який скасовує всі спеціальні пенсії і вводить єдине правило нарахування пенсій. Якщо такий законопроект не буде прийнято, то з 1 червня спецпенсії скасують автоматично.

В Інституті демографії підрахували, що скасування спеціальних пенсій принесе звичайним пенсіонерам надбавку в 29 гривень.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 906 | Додав: adminA | Теги: Розенко, українських пенсій, ліквідацію спецпенсій. ВІДЕО, Янукович і Азаров | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]