Пт, 2024-03-29, 11:13
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:06
Янукович і його спонсори не хочуть, щоб інша банда окупувала їхню територію - Бжезінський
Інші останні Іноземна преса про Україну
Відомий американський державний діяч, політолог-міжнародник, Збігнев Бжезінський під час виступу в Конгресі США прокоментував перспективи приєднання країн СНД та зокрема України до Євразійського союзу, який хоче створити президент РФ Володимир Путін, пише видання Тиждень.ua.

За словами Бжезінського, у короткотерміновій перспективі націоналістична тенденція, яка зараз спостерігається у Росії, потенційно може створити імпульс для таких ідей, як Євразійський союз.

"Але якщо дивитися на речі реально - хто захоче приєднатися до Євразійського союзу? Я не думаю, що список буде довгий", - зауважив Бжезінський.

"Як щодо Януковича? Там був багатообіцяючий шанс, але, як виявилося, Янукович і його фінансові спонсори більше зацікавлені в ідентифікації власної території майже так само, як банда. І вони не хочуть, щоб інша банда займала їхню територію. Вони кажуть Росії: ми з вами, але це наша територія, і тільки ми володіємо правом красти і обманювати в цій зоні - це наше, а не ваше. І це визначає тон дискусії про гегемонію Росії при режимі Путіна", - заявив Бжезінський.

"Лукашенко до певної міри в схожій позиції, хоча він вразливіший. Грузія стає можливим кандидатом на союз з Росією, і це може вартувати їй дружби з США у зв'язку з важливістю нафтопроводу Баку-Джейхан", - зазначив він.

"Казахстан з Назарбаєвим на чолі? Дуже сумнівно. Він і так дуже добре маневрує між Росією і Китаєм і усім іншим світом. Карімов і Узбекистан? Ще менше шансів - Узбекистан дуже твердий у питаннях державної незалежності", - сказав Бжезінський.

Нагадаємо, в 2004 році Путін назвав розпад СРСР у 1991 році "загальнонаціональною трагедією величезного масштабу".

А перший і останній президент екс-СРСР Михайло Горбачов з-поміж причин, що спричинили розпад біполярної системи, назвав різке падіння цін на нафту в 1986 році: тоді Союз втратив 2/3 валютних надходжень.

"Рейган (президент США Рональд Рейган) звернувся до Саудівської Аравії з тим, щоб посадити, осадити Радянський Союз. Це був удар найсильніший", - сказав екс-президент.

Зазначимо, що події, які відбулися в Північній Африці і на Близькому Сході на рубежі-2010-2011 рр., і отримали назву "арабської весни ", у Freedom House за значимістю і широтою охоплення порівнюють з розпадом СРСР. Цікаво, що час заснування однієї з організацій, яка прийшла до влади в Єгипті в 2011 році, "Брати-мусульмани", і час створення вже згаданого Королівства Саудівська Аравія практично збігаються. Сучасну державу Саудівська Аравія було засновано у 1927 році королем Абдель-Азізом ібн Саудом, а організацію "Брати-мусульмани" - у 1928-му.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Іноземна преса про Україну | Переглядів: 1042 | Додав: adminA | Теги: їхню територію, інша банда, Бжезінський: Янукович | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]