Чт, 2024-03-28, 22:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:09
Янукович хоче в Європу, але заважає дорогий газ і "радянська пасивність"
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Євроінтеграція та модернізація є визначальним курсом України, знову заявив Янукович.

"На минулому тижні ми всі отримали важливий сигнал від Європейського Союзу. Європейський парламент у своїй резолюції підтвердив готовність подальшого поглибленого співробітництва з Україною та її історичний шанс стати невід'ємною складовою ЄС", - сказав голова держави у Києві на міжнародних муніципальних слуханнях "Розвиток належного управління на місцевому та регіональному рівнях", передає "Інтерфакс-Україна".

Янукович підкреслив, що "цей шанс буде реалізовано тільки за умови незворотності реформ та успішної модернізації країни".

"Хочу ще раз підтвердити: курс на модернізацію та європейську інтеграцію є визначальним для України", - зазначив глава держави.

Крім того, Віктор Янукович заявляє, що Україна "на високій ноті" завершує своє головування в Комітеті міністрів Ради Європи (РЄ).

"Уже 7 листопада Україна передає головування Великій Британії в Комітеті міністрів Ради Європи. Ми на високій ноті завершуємо своє головування", - сказав він.

"Уже післязавтра тут, в Українському домі, відбудеться 17-та сесія міністрів, відповідальних за місцеве та регіональне управління країн-членів Ради Європи", - наголосив президент.

Як відомо, Україна з травня цього року головує в Комітеті міністрів Ради Європи.

Як повідомлялося, 27 жовтня Європейський парламент у резолюції щодо України засудив обвинувальний вирок Тимошенко як порушення прав людини і зловживання судовою системою для політичного переслідування опозиції, зазначивши, що закон, який був вибірково застосований до Тимошенко, походить ще з радянських часів і не відповідає стандартам ЄС та ООН.

Президент знайшов "корінь" владних проблем: радянська пасивність українців

Віктор Янукович вважає неможливою реформу місцевого самоврядування без активної участі громадян, без подолання ними "комплексу радянської пасивності". Про це він сказав під час міжнародних муніципальних слухань "Розвиток належного управління на місцевому й регіональному рівні", повідомляють "Українські новини".

Янукович зазначив, що зараз розроблено чимало законодавчих ініціатив, спрямованих на підвищення статусу державної служби й служби в органах місцевого самоврядування.

"(Але) жодні повноваження не допоможуть, якщо наші громадяни не переборють комплекс радянської пасивності", - заявив президент.

"Самоврядування – це влада громадян там, де вони живуть, працюють, там, де живуть їхні сім’ї й де ростуть їхні діти. Тому завдання найближчої перспективи – це навчитися жити громадою, брати відповідальність на себе", - сказав він.

Янукович зазначив, що громада повинна брати активну участь у рішеннях органів самоврядування.

"Нам потрібна велика роз’яснювальна робота, якісно новий рівень підготовки управлінських кадрів, засвоєння кращого закордонного й вітчизняного досвіду", - додав Янукович.

Президент вважає, що необхідно реалізовувати пілотні проекти з реформування місцевого самоврядування в тих регіонах і на базі тих територіальних громад, які будуть до цього готові раніше, ніж інші.

Янукович упевнений, що саме реформа місцевого самоврядування сприятиме розкриттю розмаїтості місцевих ініціатив і має стати рушійною силою нової хвилі модернізації країни.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1164 | Додав: nowyny | Теги: Європа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]