Сб, 2024-04-20, 03:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:12
Янукович не відмовиться від ідеї поставити всіх українців на лічильник
Інші останні Офіційні новини
Законопроект про створення фінансової поліції перепишуть так, щоб він не викликав настільки сильного обурення у населення і бізнесу.

Таке завдання було поставлено ​​авторам відповідної ідеї в ході спеціальної наради в адміністрації президента, повідомили виданню "Дзеркало тижня. Україна" джерела в АП.

Видання зазначає, що пункт про "консолідацію в єдиному органі функцій з розслідування злочинів економічної спрямованості" міститься у затвердженому президентом Віктором Януковичем Національному плані дій на 2013 рік щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010 - 2014 роки.

У той же час, експерти не схильні вірити заяві прем'єра Миколи Азарова про несвоєчасність ухвалення даного законопроекту.

Керівник секретаріату Ради підприємців при Кабміні Андрій Забловський не виключає, що урядова заява могла бути спрямована на те, щоб "зняти суспільну напругу з цього питання, щоб пізніше до нього повернутися або не повернутися".

Експерти в коментарях "Дзеркалу тижня" сходяться на думці, що в разі прийняття розробленого законопроекту в Україні може бути створено таке силове "чудовисько", яке завдяки величезним повноваженням може при бажанні розчавити будь-який бізнес. При цьому його робота неодмінно буде супроводжуватися посиленням корупції, погіршенням інвестклімату і т.д.

"Для фінполіції передбачено значно ширше коло завдань і майже необмежені права у порівнянні, наприклад, з податковою міліцією. Серед них - право безперешкодно входити на територію підприємств і організацій усіх форм власності у будь-який час доби, застосовувати засоби фізичного впливу, вогнепальну зброю", - відзначає радник юридичної групи LCF Ганна Олефіренко.

Перший заступник голови парламентського комітету з питань податкової та митної політики Оксана Продан звертає увагу, що на нову силову структуру планують покласти не тільки функції аналітики фінансової системи, але і перевірку достовірності бухгалтерського обліку підприємств, що мають будь-які стосунки з державними коштами, в тому числі і тих, які отримували їх від фондів соцстрахування.

"Отже, під дію нової служби підпаде 99% підприємств усіх форм власності. А тут вже ніяких обмежень для роботи представників служби немає", - констатує Продан.

Раніше міністр доходів і зборів України Олександр Клименко повідомив, що рішення створити фінансову поліцію ухвалив президент України Віктор Янукович.

У той же час синхронною з озвученими вище коментарями експертів виглядає думка політолога Володимира Фесенка. Він вважає, що реформи впровадити важко через бюрократію, корупцію та наближення президентської кампанії-2015. Щоб зайвий раз не дестабілізувати ситуацію і запобігти негативним соціальним наслідкам, влада постарається уникнути радикальних рішень до виборів.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 1296 | Додав: adminA | Теги: янукович, українці, ідея, лічильник | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]