Пт, 2024-04-19, 00:25
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:43
Янукович "ошукав" українську інтелігенцію?
Інші останні Іноземна преса про Україну
Напередодні підписання Закону про засади державної мовної політики представники української інтелігенції переконували Януковича, що закон порушує Конституцію та потребує внесення низки поправок. Одразу після зустрічі президент, погодившись із зауваженнями, пообіцяв доопрацювати та виправити закон упродовж наступного місяця і… наступного ж дня підписав суперечливий закон.

«Я відчуваю себе як людина, яку ні за що, ні про що вдарили в обличчя, - зауважив у розмові з Deutsche Welle поет Іван Драч. - А коли думати логічно, то я вважаю, що в особі Януковича почесний голова Партії регіонів переміг президента України. На нього натиснула його власна партія й оточення, яке ним керує».

Більшої ошуки в житті не було

Письменник Павло Мовчан в інтерв’ю DW сказав, що не розуміє, навіщо літав на зустріч з президентом до Криму: «Більшого обману в моєму житті не було! Президент запевняє, що сформує робочу групу для доопрацювання закону, дає доручення в Кабміні, обіцяє, що всі зауваження будуть враховані і наступного ж дня візує закон. Це просто ошуканство!».

Павло Мовчан каже, що жодної довіри до президента в нього не залишилося. Адже на зустрічі Януковичу переконливо розповіли про всі негативні наслідки цього закону для України. «У мене це все просто в голові не вкладається! Якщо закон підписано, то він вступає в дію. Навіщо була ця зустріч, якщо президент і так знав, що підпише його», - зауважує Павло Мовчан.

Маневр влади

Професор Києво-Могилянської академії, політолог Олексій Гарань вважає, що підписання закону без внесення до нього поправок виглядає, як знущання над здоровим глуздом. «При прийнятті закону було порушено практично всі процедурні норми, які можна було порушити. Створення робочої групи та приліт представників інтелігенції на зустріч з президентом виглядає як маневр влади. Адже ніхто не може зрозуміти, що тоді доопрацьовуватиме ця група», - сказав Deutsche Welle Гарань.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Іноземна преса про Україну | Переглядів: 1079 | Додав: adminA | Теги: янукович, українську інтелігенцію | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]