Сб, 2024-04-20, 09:57
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:38
Янукович планує потрапити в ЄС із законами під Митний союз
Інші останні Політичні новини
Президент України Віктор Янукович вважає, що є всі умови для підписання у 2013 році Угоди про асоціацію з Євросоюзом.

"У сфері зовнішньої політики наше ключове завдання - успішно і гідно провести головування України в Організації з безпеки і співробітництва в Європі. Я також розраховую на те, що 2013-й стане роком підписання Угоди про асоціацію України та Європейського Союзу, для цього є всі умови", - сказав Янукович в інтерв'ю газеті "Комсомольская правда в Украине", опублікованому в п'ятницю, 4 січня.

Глава держави при цьому підкреслив, що Україна буде розвивати тісне партнерство з Митним союзом та іншими регіональними організаціями.

"Упевнений, що український народ проявить свою єдність у досягненні цих цілей", - резюмував Янукович.

Нагадаємо, 1 січня Ірландія почала головувати в Європейському Союзі.

Країна головуватиме до 1 липня, після чого її змінить Литва.

З 1 січня 2013 року Україна вперше в історії головує в ОБСЄ.

У листопаді 2013 року в столиці Литви Вільнюсі заплановано саміт країн Європейського Союзу, де, за прогнозами, може бути підписано Угоду про асоціацію між Євросоюзом та Україною.

Як повідомлялося, саміт Україна-ЄС призначено на 25 лютого 2013 року.

Янукович збирається адаптувати українське законодавство до окремих норм МС

Президент України Віктор Янукович вважає за доцільне адаптувати національне законодавство до тих норм Митного союзу, котрі не будуть суперечити міжнародним зобов'язанням України.

"Вважаю, що Україні варто розглянути можливість адаптації в національному законодавстві тих норм Митного союзу, які б не суперечили нашим міжнародним зобов'язанням. Зараз над цим питанням працюють експерти з обох сторін", - сказав Янукович в інтерв'ю, опублікованому сьогодні в газеті "Комсомольская правда в Украине".

За словами глави української держави, планувалося, що до 18 грудня під час робочого візиту Януковича до Москви сторони підготують конкретні пропозиції.

"Але зустріч довелося перенести на більш пізній термін через те, що експертам поки що не вдалося узгодити всі нюанси майбутніх домовленостей", - зазначив президент.

Янукович також нагадав, що Україна шукає інструментів і можливостей для взаємовигідної співпраці з Митним союзом.

"Адже не варто забувати, що країни Митного союзу є величезним ринком збуту української продукції, товарообіг України з цією організацією перевищує 60 млрд доларів США" - підсумував президент.

Нагадаємо, 18 грудня мав відбутися робочий візит Віктора Януковича до Російської Федерації, однак в останній момент його було перенесено. За даними ЗМІ, Київ і Москва мали підписати документи щодо умов приєднання України до окремих положень статуту Митного союзу. Однак сторони так і не досягли згоди, тому зустріч президентів було відкладено.

Зазначимо, що водночас у Брюсселі Києву було зроблено чітке нагадування: участь України в Митному союзі є несумісною з євроінтеграцією.

"Неможливо, щоб Україна вирівнювала (своє законодавство - ред.) з обома (законодавствами - країн Євросоюзу і Митного союзу - ред.) в один і той же час. Україна повинна обрати, яким шляхом іти, знаючи, що Митний союз і Угода про асоціацію Україна-ЄС виключають одне одного", - заявили в Європейській Комісії.

Експерт прогнозує, що всі члени МС у майбутньому стануть суб'єктами РФ

Країни, що приєдналися до Митного союзу, втратять суверенітет і стануть суб'єктами Російської Федерації.

Таку думку висловив професор кафедри міжнародних відносин та зовнішньої політики Національного університету імені Тараса Шевченка Григорій Перепелиця в ефірі Українського радіо, передає Gazeta.ua.

"Росія отримала шанс відтворити себе у новій формі. Це не буде Радянський союз, але це буде Російський союз. Першою формою, першою сходинкою цього є Митний союз. У новій Російській державі не буде суверенітетів країн, а буде єдиний російський суверенітет. Всі, хто увійде у Митний союз, стануть суб'єктами Російської Федерації, як колись Українська Народна Республіка стала Радянською Соціалістичною Республікою", - сказав Перепелиця.

За його словами, Україна в Митному союзі теж втратить суверенітет.

"У нас є два вибори: або зберегти свою незалежність, або її втратити, вступивши у Митний союз, а далі - у російське інтеграційне об'єднання", - зазначив Перепелиця.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 926 | Додав: adminA | Теги: янукович, ЄС, законами під Митний союз | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]