Пт, 2024-04-19, 22:38
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:09
Янукович пообіцяв президентам Польщі та Словаччини звільнити Луценка - польські журналісти
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
Президент України Віктор Янукович під час зустрічі з главами Польщі та Словаччини Броніславом Коморовським і Іваном Гашпаровичем минулого тижня у польському місті Вісла пообіцяв звільнити колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка. Про це повідомляє Gazeta Wyborcza з посиланням на власні джерела.

Газета зазначає, що Янукович під час спілкування з Коморовським та Гашпаровичем не надав жодних офіційних обіцянок стосовно справ ув'язнених екс-міністра та колишньої глави українського уряду Юлії Тимошенко, звільнення якої в першу чергу добиваються західні політики.

"Неофіційно однак нібито обіцяв "значне покращення умов утримання Тимошенко та звільнення Луценко", - написало видання.

Співробітники канцелярії Коморовського не підтверджують і не спростовують інформацію про обіцянку звільнити Луценка, а представник Міністерства закордонних справ Польщі закликав дочекатися конкретного рішення української влади.

"Янукович лавірує. Давайте зачекаємо, поки врешті виконає якусь із своїх декларацій", - зауважив Gazeta Wyborcza високопосадовець польського МЗС.

У відомстві вважають, що для Президента України сьогодні важливо покращити відносини з Євросоюзом, "хоч би для того, аби мати кращу позицію в розмовах з Росією".

Видання також звернуло увагу на суперечливі сигнали з Києва напередодні саміту Україна-ЄС, який відбувається сьогодні у Брюсселі, нагадавши, що з одного боку Верховна Рада ухвалила заяву про підтримку євроінтеграції, а з іншого - Міністерство охорони здоров'я повідомило, що Тимошенко більше не потребує стаціонарного лікування.

Поінформоване джерело підтвердило УНІАН інформацію про те, що українська влада задекларувала намір звільнити Луценка, зауваживши, що ця інформація вже деякий час поширюється серед експертів, які займаються українською тематикою.

Як повідомлялося, під час зустрічі з Броніславом Коморовським і Іваном Гашпаровичем Віктор Янукович відзначив спільність поглядів Києва та країн Європейського Союзу на євроінтеграцію України.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1111 | Додав: adminA | Теги: янукович, польські журналісти, Луценко, президенти Польщі та Словаччини | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]