Чт, 2024-03-28, 11:30
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:21
Янукович проїхав поряд і не зупинився, коли впав на міст найбільший плавучий кран у Східній Європі
Інші останні Офіційні новини

18 листопада, у п'ятницю, в центрі Києва, на будівництві Подільсько-Воскресенського мосту впав найбільший у Східній Європі річковий плавучий кран LK-600 "Захарій", зачепивши Гаванський міст.

"Об 11.00 я стояв у заторі на Гаванському мосту. Раптом я почув гуркіт, схожий на постріл з гармати, і сильно завібрував міст. Я обернувся і побачив стовп води, заввишки близько 20 метрів, і кран, що лежав на відстані 30 метрів від мого автомобіля", - розповів очевидець порталу Online.ua.

Начальник прес-служби МНС у Києві Андрій Онищенко підтвердив достовірність інформації.

"Зараз відбувається евакуація людей, які перебували в цьому крані. Попередньо постраждалих немає. На місці події працюють бригади МНС Києва, а також представники правоохоронних органів", - зазначив Онищенко у коментарі Gazeta.ua.

Плавучий кран LK-600 "Захарій" (колишня назва - "Захар") був побудований на київському заводі "Ленінська кузня" перш за все для побудови великих секцій Подільського мостового переходу. Будівництво крана було завершено ще в 2009 році.

У серпні 2010-го кран вперше вийшов з Гавані. Щоправда, не на будівництво моста, а на демонтаж іншого плавучого крана "Сарни".

Технічні характеристики крана: довжина (зі стрілою в транспортному положенні) - 148 м; вантажопідйомність максимальна - 680 т (2х340 т); час опускання (підйому) стріли у транспортне положення - 2 год, максимальна висота підйому крюка над водою - 75 м.

Зазначимо, що Гаванським мостом у напрямку резиденції "Межигір'я" часто їздить президент Віктор Янукович. Так і сьогодні, о 14.35 кортеж президента проїхав Гаванським мостом у напрямку Межигір'я.

Проте президент навіть не зупинився поряд із краном, який у п'ятницю за кілька годин до цього впав у Дніпро.

Перед проїздом кортежу було перекрито рух мостом у двох напрямках.

Тимчасом у сервісі мікроблогів Twitter з'явився акаунт будівельного плавучого крана "Захарій", що впав сьогодні вранці біля Набережно-Рибальської вулиці в Подільському районі Києва.

Акаунт @kranzahary з'явився у Twitter приблизно о 14.00 і на даний момент у нього 20 "підписників".

Невідомий автор блога пише від імені крана: "Ну от. Я впав. Прийшли рятувальники МНС: звільнили трьох. 5 звільнилися самі. Всі живі. Вибачте, хлопці, не хотів...; з мене витікає мазут і солярка. Сильно поранений. Почуваюся гірше".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 1226 | Додав: nowyny | Теги: кран LK-600 Захарій | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]