Чт, 2024-03-28, 23:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:31
Янукович тримається за владу, тоді як над економікою збираються хмари - Financial Times
Інші останні Іноземна преса про Україну
Президент України Віктор Янукович і його Партія регіонів можуть радіти після недільних виборів, пише видання Financial Times. Однак автор статті Роман Олеарчик радить їм не відкладати святкування, "бо серйозні економічні і зовнішньополітичні проблеми нагромаджуються".

Місія спостерігачів ОБСЄ заявила, що вибори продемонстрували відхід від демократичних завоювань, досягнутих Україною за останні роки. Це означає, що двосторонню угоду про вільну торгівлю та асоціацію не буде ратифіковано ЄС найближчим часом, вважає автор. Росія, зі свого боку, продовжить тиснути на Київ у надії змусити його повернутися на схід.

Свіжі економічні дані показують, що країна рухається до уповільнення зростання, якщо не до помірної рецесії, повідомляє видання. Згідно з урядовими даними, в третьому кварталі реальний ВВП знизився на 1,3% в річному обчисленні, після зростання на 3% у другому кварталі, йдеться у статті. Юлія Цепляєва, головний економіст BNP Paribas по Росії і країнах СНД, пов'язує спад зі зниженням цін на сталь і скромним урожаєм у сільському господарстві.

Однак це тільки початок проблем, з якими зіткнеться Янукович. "Уряд виявив, що дефіцит бюджету зріс утричі за 9 місяців року, що стало наслідком 15% збільшення соціальних витрат, які допомогли партії Януковича виграти вибори", - підсумовує автор.

Переклад InoPressa


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Іноземна преса про Україну | Переглядів: 1000 | Додав: adminA | Теги: янукович, економікою, хмари, владу | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]