Пт, 2024-03-29, 17:14
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:52
Янукович відчуває, світова криза впливає на Україну і "дрімати не можна"
Інші останні Економічні новини
Президент Віктор Янукович вважає, що світова криза не може не торкнутися нашої країни. Про це він заявив 6 вересня на засіданні Комітету з економічних реформ, передає УНІАН.

"У цей складний час, коли в світі вирує економічна криза, вона не може не торкнутися й нашої країни", - сказав Янукович.

Президент підкреслив, що постійно уряд бере участь у різних заходах щодо запобігання падінню економіки й розуміє, що для недопущення кризи діяти необхідно без зволікання.

"Я хочу сказати, що кожного разу, коли ми розглядаємо ці питання, ми бачимо, що, як кажуть, дрімати не можна. Щодня необхідно відстежувати й дивитися, що нам потрібно з вами робити", - сказав Янукович.

Ще два місяці тому, віце-прем'єр-міністр України - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко закликав представників опозиції не політизувати ситуацію та не лякати людей наближенням кризових явищ в українській економіці.

"Сьогодні ми маємо економічне зростання, стабільні ціни, зростання обсягів внутрішньої торгівлі. Не потрібно перебільшувати проблеми і лякати людей кризою", - сказав він.

Однак, за його словами, вітчизняна економіка значною мірою залежить від ситуації на ринках збуту української продукції - насамперед в Європі, де нині сповільнилось економічне зростання. Тому Україні потрібно продумати план дій на випадок посилення економічної кризи в Європі.

На початку липня президент Віктор Янукович заявив, що Україна може вийти з кризи, збільшивши внутрішній попит.

Міністр економічного розвитку і торгівлі Петро Порошенко заявляв, що Україна перебуває в передкризовому стані. Міністр також заявив, що за цих обставин необхідно підтримати підприємства. Зокрема, залученням інвестицій.

Янукович хоче за 3 роки скоротити безробіття вдвічі. А поки що вирішив віддати борги з виплати зарплат

Влада за три роки повинна скоротити рівень безробіття серед молоді вдвічі, заявив президент України Віктор Янукович на засіданні Комітету з економічних реформ у четвер, передає "Інтерфакс-Україна"

"Ми повинні за наступні три роки зменшити рівень безробіття молодих громадян вдвічі", - цитує президента його прес-служба.

Янукович також доручив уряду протягом місяця підготувати комплексну програму вирішення проблеми зайнятості населення та стимулювання створення нових робочих місць.

"Треба врахувати особливості працевлаштування різних категорій громадян за соціальним статусом, місцем проживання та віком. Ключова вимога - програма має містити чіткі критерії успішності. Треба ставити конкретні завдання з кожної категорії безробітних", - сказав він.

Розв'язання проблеми зайнятості, переконаний Янукович, є ключем до якісно нового соціального розвитку країни.

Крім того, Янукович вимагає від уряду активізувати роботу з погашення заборгованості із зарплат.

"Залишається болючим питання заборгованості з виплат зарплати. Ми знизили приблизно на третину цю заборгованість за ці роки, але цього мало", - сказав він.

За його словами, заборгованість із зарплат на тепер становить 1,5 млрд грн.

Президент звернув особливу увагу уряду на погашення заборгованості по зарплатах на підприємствах-банкрутах.

"Давайте ми не будемо ховатися від правди і від цих людей, а приймемо рішення і, врешті-решт, погасимо заборгованість перед цими людьми", - зазначив він.

Загальна сума заборгованості з виплати заробітної плати в Україні в липні 2012 року збільшилася на 2,5% і на 1 серпня сягнула 986,04 млн грн, або 2,9% місячного фонду оплати праці, повідомила Державна служба статистики.

Сума заборгованості із зарплати економічно активних підприємств, установ, організацій становить 480,116 млн грн, економічно неактивних – 58,426 млн грн, підприємств-банкрутів – 447,498 млн грн.

Україна повинна вкладати гроші тільки туди, де буде швидкий результат, вважає Янукович

Зростання добробуту українців можливий тільки за економіки, що ефективно працює, вважає президент Віктор Янукович.

"Добробут людей буде тільки тоді, коли економіка буде ефективно працювати", - підкреслив він.

Президент повідомив, що найближчим часом питання щодо реального розвитку економіки буде розглянуто.

Янукович підкреслив, що в умовах світової кризи, яка не може не торкнутися України, особливу увагу влада повинна приділяти запобіганню падіння економіки, стабілізації фінансової системи, виконання різних міжнародних зобов'язань.

"Маючи обмежений ресурс, ми повинні вкладати гроші тільки в ті напрямки економіки, які дадуть швидкий результат. Розпорошувати ресурси не можна", - додав президент.

Зазначимо, що в уряді відмовилися від практики галузевих пільг і вирішили перейти до ручного надання підприємствам права не платити податки. У законопроекті Кабміну не вказані конкретні пріоритетні галузі.

Документ містить лише розмите визначення: "галузі, в яких реалізується державна політика з розвитку виробничого та експортного потенціалу, створення нових робочих місць".

Під це визначення підійде будь-яке промислове підприємство країни, а також компанії, що обслуговують експорт, - зі сфер торгівлі і транспорту.

Президент задоволений, що лише 4 мільйони українців отримують маленьку пенсію

3,7 мільйона українців отримують пенсію менш як 1 тисяча гривень. Про це заявив президент Віктор Янукович, передають "Українські новини".

За його словами, 2,5 року тому пенсію менше 1 тис гривень отримували понад 10 млн осіб.

"Сьогодні їхня чисельність скорочено втричі - 3,7 млн осіб. І їх також не повинно бути найближчим часом", - заявив Янукович.

Він підкреслив, що паралельно з економічним зростанням це питання має бути знято з порядку денного остаточно.

У вересні 2011 року Янукович схвалив закон про пенсійну реформу. Тоді він висловлював невдоволення значною різницею в розмірах мінімальної і максимальної пенсій і пообіцяв особисто контролювати введення на законодавчому рівні механізму підвищення пенсій та посилення соціального захисту ветеранів та пенсіонерів.

Нещодавно віце-прем'єр-міністр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко заявив, що уряд не переглядатиме пенсійний вік для окремих категорій громадян, які працюють у тяжких умовах.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1087 | Додав: adminA | Теги: криза, янукович, Україну | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]