Чт, 2024-04-25, 14:36
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:05
Янукович встиг на "європейський експрес". Росія в істериці
Інші останні Політичні новини
Європейський Союз потрібен Україні для вирішення, насамперед, політичних питань, а Росія - переважно для економічних.

Таку думку в ефірі телеканалу ТВі висловив народний депутат від фракції Партії регіонів Григорій Смітюх.

На переконання політика, нашій державі слід і надалі рахуватися з Росією.

"Якщо дивитися на світ і на нашу планету, не треба забувати, що Росія - це велика країна, вона була і буде. З Росією потрібно рахуватися. З нею треба вести переговори, шукати конструктивну розмову", - вважає Смітюх.

Він підкреслив, що Росія володіє великою кількістю природних ресурсів, більш як 33% світових запасів, і Україна в цих ресурсах має бути зацікавлена.

"Не треба забувати, що Росія - це великий простір і для нашої продукції. Влада і опозиція повинні докласти зусиль, щоб вирішувати ці конфліктні ситуації", - зазначив "регіонал".

У той же час, за словами Смітюха, Євросоюз потрібен Україні, насамперед, для вирішення політичних питань.

"Але не треба забувати і про економічну складову", - додав парламентар.

"Свободівець" пояснив, як дружній до Росії Янукович опинився біля розбитого корита

Чинний президент Віктор Янукович, намагаючись подружитися з Росією, виявився зрештою біля розбитого корита і тепер шукає порятунку у Європи.

Таку думку в ефірі телеканалу ТВi висловив народний депутат від фракції ВО "Свобода" Ігор Мірошниченко.

Політик нагадав про підписання Януковичем невигідних "харківських угод" у 2010 році.

"Я хочу нагадати про "харківські угоди", які обіцяли Україні надзвичайно дешевий газ, тісне економічне партнерство. Росія ледь не безкоштовно обіцяла фінансувати українську економіку", - сказав Мірошниченко.

За його словами, у підсумку, "здавши всі національні інтереси", не запитавши про це в українців, Віктор Янукович "опинився перед розбитим коритом".

"І тепер ми бачимо наслідки такої дружби України і Росії, коли Янукович намагається врятувати себе і свої капітали вже в Європі", - зазначив націоналіст.

"Свободівець" назвав главу держави "пасажиром, який стрибнув у європейський експрес".

"Цей експрес, незалежно від його бажання, рухається з українцями туди, де краще, туди, де, власне, Україна і повинна бути у зв'язку зі своїм геополітичним становищем і ментальністю, - в Європу", - підсумував Мірошниченко.

28-29 листопада 2013 року на саміті ініціативи "Східне партнерство" у Вільнюсі Україна та ЄС планують підписати Угоду про асоціацію України з Європейським Союзом.

Карасьов: асоціацію України з ЄС Росія сприймає як геополітичну зраду

Підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом Росія сприймає як акт геополітичної зради з боку України.

Про це у вівторок, 29 жовтня, в ефірі "5 каналу" заявив директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов, повідомляє Укрінформ.

"Угоду про асоціацію та зону вільної торгівлі України з Європейським Союзом Росія сприймає як акт великої геополітичної зради", - сказав він.

За словами Карасьова, проблема українсько-російських відносин полягає в тому, що РФ під час третього терміну президентства Володимира Путіна рухається в антизахідному напрямку.

"Більше того, антизахідність і антиєвропейськість є ідеологічною основою політичного режиму Путіна третього терміну", - переконаний політолог.

У той же час, за його словами, "Україна рухається, навпаки, в напрямку Європи".

"Проблеми Європейського Союзу, Угоди про асоціацію, Зони вільної торгівлі українська влада розглядає з точки зору торговельно-економічних калькуляцій. Водночас Путін розглядає цю проблему з точки зору геополітичних калькуляцій. І коли йде зіткнення геополітичних аргументів з економічними, виникає ситуація, коли "Твоя моя не понімай", - сказав він.

За словами Карасьова, РФ зараз поводиться нервово й істерично.

"Це нагадує дружину, яку кидає чоловік. З усією ревністю, усіма претензіями тощо. Все це перетворюється на політичний базар. Всі, хто сьогодні є на екранах - Путін, Медведєв, я вже не кажу про пана Глазьєва, - це геополітична істерія. І це свідчить про те, що наша країна рухається в правильному напрямку", - підсумував Карасьов.

Нагадаємо, згідно з даними останнього соціологічного опитування, проведеного в липні, 69% українців вважають, що Україна розвивається у неправильному напрямі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 859 | Додав: adminA | Теги: янукович, Росія в істериці, європейський експрес | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]