Чт, 2024-04-18, 12:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:47
Янукович вважає, що цензури немає. А журналісти показали йому своє "фе". ВІДЕО
Інші останні Політичні новини
 Янукович вважає заяви про брак свободи слова в Україні помилковим стереотипом, передає "Інтерфакс-Україна".

"Однією з перешкод для розвитку медіа-простору в Україні є помилкові стереотипи про брак свободи слова в нашій країні. На мою думку, це пов'язано з браком об'єктивної інформації, якою насправді є ситуація", - заявив президент, виступаючи на церемонії відкриття 64-го Всесвітнього газетного конгресу і 19-го Всесвітнього форуму редакторів у понеділок у Києві.

Янукович зазначив, що Україні, незважаючи на радянську спадщину, вдалося досягти прогресу в розвитку свободи слова. "Україна пройшла шлях, без перебільшення, від тотальної цензури до відкритого суспільства", - наголосив президент.

Водночас Янукович зазначив: "Головним завданням у сфері медіа має бути визначено створення умов, коли вільна преса може ефективно розвиватися, бути незалежною від будь-якого контролю".

При цьому глава держави наголосив, що в Україні для преси немає заборонених тем.

Він також нагадав, що Україна пропонує вдосконалювати механізми доступу до публічної інформації. За словами президента, завдяки закону про доступ до публічної інформації органи державної влади відповіли більше ніж на 33 тис інформаційних запитів.

Під час виступу Янукович також зазначив, що "проблемою залишається не завжди оперативне реагування правоохоронних органів на сигнали журналістів".

Президент закликав журналістів тримати високу етичну планку, а також дотримуватися принципів об'єктивності. "Вважаю, що розвиток свободи слова є дорогою з двостороннім рухом, що потребує зусиль і з боку журналістів. Насамперед маю на увазі необхідність боротьби з використанням окремими недобросовісними політиками ЗМІ в брудних політтехнологіях", - заявив він.

Глава держави також запевнив, що в найближчому майбутньому держава створить сприятливі економічні умови для ринку друкованих видань.

Крім того, Янукович зазначив, що уряд закінчує роботу зі створення в Україні громадського телебачення, і заявив, що завершується розробка відповідного законопроекту.

Також президент повідомив, що за його дорученням уряд готує зміни до закону стосовно встановлення нормативів забезпечення населення закладами роздрібної торгівлі періодичної преси. "Планується виділення приміщень для відкриття торговельних точок із роздрібного продажу періодичної преси", - сказав він.

Під час виступу глави держави близько десяти осіб, деякі з яких були у футболках із написом "Стоп цензурі", підвелися з плакатами з текстами англійською та українською мовами: "Влада прослуховує телефони журналістів", "Виборців ізолюють від критики влади", "Медіа-олігархи обслуговують владу".

При цьому учасники акції періодично вигукували: "Стоп цензурі!".

Зазначимо, що журналісти ТВі заявили про знищення каналу і сподіваються на підтримку світових ЗМІ.




Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1057 | Додав: adminA | Теги: журналісти, Янукови, фе, цензури немає | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]