Пт, 2024-04-19, 23:52
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:41
Янукович знову захотів до Європи: пропонує прискорити інтеграцію в ЄС
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Президент України Віктор Янукович доручив прем'єр-міністру Миколі Азарову забезпечити виконання заходів для парафування тексту Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

Як повідомляє прес-служба президента України, згідно з дорученням глави держави, міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко має до 15 березня надати погоджений з ЄС консолідований текст Угоди про асоціацію українською та англійською мовами.

Крім того, президент доручив уряду забезпечити виконання заходів щодо парафування тексту Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, а також підготувати план заходів щодо виконання у 2012 році Загальнодержавної програми адаптації законодавства України до норм Євросоюзу.

Уряд повинен забезпечити завершення реалізації заходів щодо підготовки і прийняття законодавчих та інших нормативно-правових актів, передбачених Національним планом з виконання Плану дій щодо лібералізації візового режиму ЄС для України.

Президент також доручив Миколі Азарову провести комплексний аналіз положень проекту Угоди про асоціацію, які стосуються економічного та секторального співробітництва, створення поглибленої і всеохоплюючої зони вільної торгівлі, на предмет необхідності реформування галузей національної економіки.

Кабмін також має підготувати та узгодити з Європейською Комісією пропозиції щодо розширення форм і збільшення обсягів залучення Україною допомоги ЄС для імплементації Угоди про асоціацію.

Зазначені доручення мають бути виконані до 2 червня.

Уряд також має активізувати роботу з підготовки та реалізації проектів модернізації газотранспортної системи України за підтримки ЄС і міжнародних фінансових організацій.

Президент також доручив до 1 червня вжити заходів щодо підписання Угоди про внесення змін до Угоди між Україною та Європейським Співтовариством про спрощення оформлення віз.

До 2 липня Уряд має вжити заходів щодо завершення переговорів з ЄС стосовно укладення Угоди про Спільний авіаційний простір.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 996 | Додав: adminA | Теги: прискорити підготовку парафування У | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]