Чт, 2024-04-25, 15:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:05
Януковича і Якименка слід допитати щодо співробітників ФСБ в Україні - Наливайченко
Інші останні Кримінальні новини

Глава Служби безпеки України Валентин Наливайченко переконаний, що Віктор Янукович і колишній керівник спецслужби Олександр Якименко повинні на допиті в Україні пояснити цілі перебування в Києві співробітників ФСБ.

«Сьогодні ми вимагаємо допиту Януковича – він повинен дати на допиті в Україні свідчення. І пан Якименко має прийти на допит, у нас є санкції на його приведення і доставку до суду й арешту. Місце його саме там – під арештом – пояснити кілька ключових речей слідству й українцям: з чийого дозволу в січні та лютому 2014 року, а перед цим – у грудні 2013 року було розгорнуто на полігоні СБУ командні пункти для співробітників ФСБ РФ, для генералів, які приїхали в нашу країну й разом із ним планували антитерористичну операцію проти мирних громадян», – сказав В.Наливайченко у п’ятницю ввечері в ефірі «Шустер Live».

За словами глави СБУ, «за злочинним наказом Якименка 108 офіцерів «Альфи» (спецпідрозділ СБУ «Альфа» – ІФ) було висаджено на Будинок профспілок». «Ці бійці за наказом Якименка перейшли на 9, 8, 7-й поверхи зі снайперською та іншою бойовою зброєю, з бойовими патронами», – наголосив В.Наливайченко.

Також, за його словами, слідство вимагає від О.Якименка пояснення, «як і хто вивіз бойову зброю до Криму».

«Також він (Якименко – ІФ) дав наказ вивезти всі особисті справи співробітників СБУ, всю агентурну інформацію, зокрема щодо так званої антитерористичної операції. Слідству ця людина, Янукович, і колишній міністр внутрішніх справ Захарченко повинні дати пояснення», – підсумував В.Наливайченко, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 1021 | Додав: adminA | Теги: Україні, Наливайченко, співробітників ФСБ, Януковича і Якименка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]