Пт, 2024-03-29, 14:21
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:54
Януковичу Буковинське віче повідомило про бажання жити в Європі
Інші останні Новини з регіонів України
Представники територіальних громад з усіх районів Чернівецької області висловилися на підтримку євроінтеграційного курсу України під час Буковинського віча-2013 у неділю, 3 листопада. Учасники зібрання ухвалили три звернення: до українського народу, до президента України Віктора Януковича й до керівників ЄС і його держав-членів. Про це повідомляє прес-служба Чернівецької облдержадміністрації.

Звернення до керівників Євросоюзу та держав-членів оголосив голова Чернівецької обласної ради Михайло Гайничеру.

Так, на переконання зібрання, євроінтеграційний вектор розвитку України є таким, що відповідає стратегічним інтересам як України, так і самого Європейського Союзу.

"Учасники Буковинського віча, що відбулося у Чернівцях 3 листопада 2013 року... звертаються до керівників Європейського Союзу та держав-членів ЄС із закликом підписати Угоду про асоціацію України з ЄС у Вільнюсі, розпочати її виконання одразу, паралельно із ратифікацією, та подати чіткий сигнал Україні щодо перспективи її повноправного членства в Євросоюзі", - зазначається у зверненні.

У відозві до народу йдеться про необхідність сприйняття ним ідеї інтеграції України до Європейського співтовариства та готовність втілювати євроінтеграційний курс у своїх повсякденних справах на благо нашого суспільства.

Підписання Угоди про асоціацію з ЄС має відбутися під час саміту "Східного партнерства" у Вільнюсі наприкінці листопада. 30 жовтня міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що Євросоюз може перенести підписання Угоди з Україною на 2014 рік, якщо українська влада не встигне виконати всі необхідні умови до саміту "Східного партнерства".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 895 | Додав: adminA | Теги: Януковичу, Буковинське віче, бажання жити в Європі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]