Пт, 2024-04-19, 10:23
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:44
Януковичу перед виборами-2015 потрібна "безпечна" Тимошенко
Інші останні Політичні новини
Марек Сівець, депутат Європарламенту раніше стверджував, що Київ запросив за свободу Тимошенко 200 мільйонів доларів штрафу і її відмову балотуватися в президенти.

Схема звільнення екс-прем'єра Юлії Тимошенко, яку оприлюднив євродепутат Марек Сівець, не є офіційною позицією Європи. Такий висновок можна зробити з його заяви, яка прозвучала в ефірі Шустер LIVE, повідомляє "Українська правда".

"Я нічого не написав такого, що українські люди не могли прочитати. Це все, що я можу сказати. Вибачте, але за освітою я інженер і мені важливі факти, а не питання", - заявив Сівець.

Раніше євродепутат написав, що "Європа запропонувала застосувати до Тимошенко "часткове помилування", при якому екс-прем'єр отримає свободу, але повинна буде заплатити 200 мільйонів штрафу і втратить громадянські права на 3 роки".

Голова комітету у закордонних справах Європарламенту Ельмар Брок заявив, що "схема Сівця " не відповідає дійсності.

"Регіоналка" Олена Бондаренко називає ідею помилування Тимошенко "абсурдом"

Народний депутат України від фракції Партії регіонів Олена Бондаренко назвала помилування екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко абсурдним варіантом.

Про це вона заявила під час ефіру програми "Шустер LIVE".

"Опозиція обговорює абсурдний варіант - той, який неможливий в принципі. Той, хто має хоч якесь юридичну освіту, прекрасно це розуміє" , - сказала вона, пише "Обозреватель".

Нардеп вважає, що помилування можливо лише тоді, коли той, хто сидить у в'язниці, сам просить його.

"Скажіть, будь-ласка, чув хтось, або хоча б у фейкових якихось газетах читав хтось, що Тимошенко визнала свою провину і просить про помилування. Цього немає. Тобто немає необхідної умови", - сказала Бондаренко.

Нагадаємо, раніше місія Європарламенту у складі Патріка Кокса і Александера Квасьнєвського написала лист на ім'я Януковича, в якому йдеться про варіант "часткового помилування" Тимошенко.

Сама Юлія Тимошенко готова прийняти пропозицію місії Кокса-Кваснєвського щодо виїзду на лікування до Німеччини, але вважає неприйнятним "відстрочку покарання" як шлях реалізації цієї пропозиції.

Зазначимо, що екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка було помилувано 7 квітня разом з екс-міністром охорони навколишнього середовища Геогрієм Філіпчуком. Відомо, що прохання про помилування Луценко не писав .

Банкова хоче від Німеччини гарантій, що Тимошенко не буде займатися політикою

Розроблюваний адміністрацією президента законопроект, що передбачає можливість відправки на лікування за кордон екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, містить пункт, згідно з яким час зарубіжної поїздки повинно використовуватися виключно для поправки здоров'я. Гарантувати виконання цього пункту повинна приймаюча країна. Стосовно Тимошенко це означає, що німецька сторона повинна гарантувати, що екс-прем'єр буде лікуватися в "Шаріте", а не проводити прес-конференції в Бундестазі.

Деталями вже розроблюваного документа виданням "Дзеркало тижня. Україна" поділилося джерело в адміністрації президента.

Передбачається, що мова йде про внесення зміни у вітчизняному Кримінально - виконавчому кодекcі, які узаконять механізм надання "канікул" засудженим, які потребують стаціонарного лікування. Згідно чернетки проекту, особам, які відбувають покарання, а також їх родичам, адвокатам і представникам пенітенціарної системи буде дано право звертатися до судів з проханням надавати ув'язненим щось ніби "відпустки за станом здоров'я". Прохання зобов'язане підкріплюватися лікарським висновком, виданим або українським, або закордонним медичним закладом. У цьому документі повинен бути вказаний термін, імовірно необхідний для лікування, а також може міститися рекомендація про лікування за кордоном, якщо необхідна лікарська допомога не може бути надана в Україні.

Час "лікувальних канікул" (якщо такі будуть дозволені судом) обмежений одним роком, проте передбачена можливість пролонгації. Для продовження терміну позатюремного лікування необхідно нове прохання і новий медичний висновок. Згідно концепції розроблюваного документа, з проханням про пролонгацію до суду можуть, знову-таки, звертатися як сам засуджений, так і його родичі, лікарі або адвокати.

Місяці, проведені поза місцями позбавлення волі, в рахунок погашення тюремного строку не зараховуються. По завершенні курсу лікування засуджений повинен повернутися до місця виконання покарання та "досиджувати" запропоноване вироком. Однак може і не повернутися: для пацієнта-в'язня передбачається можливість умовно-дострокового звільнення (УДЗ) за станом здоров'я. Після закінчення лікування він може клопотати перед судом про УДЗ на підставі медичного висновку про незадовільний стан здоров'я засудженого.

Джерело звернуло увагу на три важливі обставини. Перше: пропоновані зміни розробляються не тільки "під Тимошенко", вони стосуватимуться всіх ув'язнених. І дозволять багатьом важко хворим засудженим отримати необхідну медичну допомогу, яку їм не в змозі надати в місцях виконання покарань. Друге: з моменту ухвалення судом рішення про надання "канікул" засуджений звільняється з-під варти. Третє: виконання вироку стосовно нього переривається, але він продовжує залишатися засудженим.

Нагадаємо, 18 жовтня до ВР вніс на реєстрацію законопроект про внесення змін до Кримінально-виконавчого та Кримінального процесуального кодексів України (щодо правового регулювання лікування засуджених за кордоном) член фракції Партії регіонів, соціаліст Микола Рудьковський. Законопроект повинен бути розрахований на вирішення проблеми лікування Тимошенко.

Як відомо, у квітні 2012 року канцлер ФРН Ангела Меркель заявила про бажання привезти Тимошенко на лікування до Німеччини.

26 квітня 2012 року депутат Європейського парламенту від німецької Партії зелених Вернер Шульц в інтерв'ю Der Tagesspiegel заявив про те, що президент України Віктор Янукович вів переговори з канцлером Німеччини Ангелою Меркель про те, щоб випустити Юлію Тимошенко за 300 млн євро.

Радіо "Хвиля" вирішило перевірило інформацію в дипломатичних колах Німеччини через свої канали і знайшло підтвердження

Виявилося, що дійсно Янукович під час саміту "Східного партнерства" у Польщі 30 вересня 2011 року сказав Меркель, що якщо "Європа дасть 300 млн євро, то і ми випустимо її".

Цей запит Янукович мотивував тим, що Тимошенко винна Україні 300 млн євро. "Віддайте за неї ці гроші , і ми випустимо її" , - сказав він.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 982 | Додав: adminA | Теги: виборами-2015, Януковичу, безпечна Тимошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]