Чт, 2024-03-28, 15:36
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:25
Японці розширюють гаму гібридів Prius
Інші останні Новини світу

Японці далі розширюють гаму модифікацій своїх гібридів Prius. На стенді Франкфуртського автосалону можна ближче познайомитися з Prius PHEV, який здатний заряджатися від розетки і їздити тільки на електротязі. Також на виставці пройшли прем'єри семимісного компактвена Prius+ і рестайлінгової версії базового Prius, пишуть "Автоновости".

Абревіатура PHEV розшифровується як Plug-in Hybrid Electric Vehicle - тобто перед нами гібридна модель і електромобіль в одній особі. Додатковий акумулятор дозволяє проїхати до 21 км без використання бензинового двигуна. Максимальна швидкість при цьому обмежена на рівні 100 км/год. Після виснаження заряду машина автоматично перейде в свій звичайний режим роботи, коли традиційний мотор функціонує в єдиній зв'язці з електродвигуном.

Зарядка від 220-вольтової розетки триває три години. Якщо щоночі заряджати машину на стоянці біля будинку, а вдень - біля роботи, то можна звести споживання бензину до мінімуму. Офіційні дані економічності вражають: вимірювання витрати палива за європейськими правилами сертифікації показали, що машина спалює лише 1,84 л бензину на 100 км шляху. Старт продажів цієї модифікації в Європі запланований на весну 2012 року.

Prius+ зовні в точності схожий на компактвен Prius V, з яким ми познайомилися в січні в Детройті, з тією лише різницею, що салон у нової модифікації не п'яти-, а семимісний. Японці з гордістю зазначають, що ця модель відрізняється від всіх сімейних аналогів, що продаються зараз на ринку, рекордно малою витратою палива. Модель споживає 5,9 л/100 км (дані - за американською методикою випробувань).

Другий ряд утворюють три крісла, що складаються окремо. Ззаду - диван, який складається в пропорції 50:50.

Стандартний Prius також отримав нове обличчя. Відрізнити рестайлінгову версію від машини зразка 2009 року можна по великому чорному повітрозабірнику внизу переднього бампера. У салоні зміни менш помітні. Головне - підвищилася якість обробки. Також змінилися кольори оформлення.

А наступного року сімейство "Пріусів" має поповнитися ще однією новинкою - компактною моделлю Prius C. Її прототип був показаний на початку року на Детройтському автосалоні.

Раніше повідомлялося, що у найближчі три роки сімейство гібридних автомобілів Prius поповниться трьома новими моделями, причому всі вони будуть виведені в окремий суббренд. Адже, наприклад, вже зараз в США Prius не асоціюється з Toyota, а сприймається як самостійна марка. Отож у Toyota Motor, на додаток до Lexus і Scion, з'явиться вже третій підрозділ – Prius.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1487 | Додав: nowyny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]