Чт, 2024-04-18, 06:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:18
Японці винайшли пристрій для пересування предметів силою думки
Інші останні Новини світу науки і технологій

Апарат з управління предметами силою думки винайшли науковці компанії ATR у японському Кіото. Пристрій являє собою подобу шапки з проводами і сенсорами, вони зчитують найменші коливання кровоносної системи і імпульсів головного мозку.

Під час експерименту, названого Network Brain Machine Interface, людині достатньо було уявити собі рухи, які вона виробляє правою чи лівою рукою, щоб перевести думку в реальні дії.

Так, під час експерименту, однією силою думки, не поворухнувшись, людина змогла змусити їхати інвалідну коляску в потрібному напрямку, піднімати завісу, вмикати і вимикати телевізор і світло в кімнаті.

Інформація про імпульси головного мозку прочитується пристроєм, розміщеним в інвалідному кріслі, а звідти надходить у базу даних, де вона аналізується і звідки надходить наказ тому чи іншому предмету в кімнаті, також оснащеному зчитувальним пристроєм.

На перетворення думки на дію зараз іде від шести до 12 секунд, проте розробники розраховують через три роки довести швидкість до однієї секунди. Точність виконання наказу становить 70-80%.

За задумом компанії, до 2020 року може бути розпочато промислове виробництво цього пристрою. Апарат має полегшити життя людей з обмеженими руховими можливостями, одиноких і літніх.

Нещовно в одній з лабораторій Японського інституту фізико-хімічних досліджень RIKEN була розроблена "система заміщення реальності" - SR (Substitutional Reality), що поєднує в свідомості людини вигадку і реальність таким чином, що їх в ідеалі буде неможливо відрізнити одну від одної.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 1099 | Додав: adminA | Теги: думки, пристрій, японці, пересування предметів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]