Сб, 2024-04-20, 03:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:26
Яресько розказала про реформу ДФС
Інші останні Економічні новини

Реформа Державної фіскальної служби (ДФС) дозволить збільшити доходи митниць на 20% і зменшити податкові ями на 10%. Про це заявила міністр фінансів України Наталія Яресько в інтерв'ю "ТСН.Тиждень".

"Мова йде про збільшення надходжень саме в одній сфері щодо скорочення податкових ям у 10%, а по митниці у 20%. Це перший крок - і побачимо, ця команда буде мати можливість це зробити", - зазначила вона.

Міністр також повідомила, що зараз вивчається питання передачі управління митниці приватній фірмі, щоб показати, як можна прибрати корупцію і збільшити надходження до бюджету.

"Обговорюємо зараз можливість передати в приватні руки на тимчасовий період один пілотний проект в якійсь одній частині нашого кордону, так, як робилося це в різних країнах - в Болгарії, Філіппінах, Албанії", - підкреслила Яресько.

Як повідомлялося, уряд вирішив передати Державну фіскальну службу в підпорядкування Міністерству фінансів. Глава уряду дав три місяці ДФС на реформи, "щоб платники податків відчули нову якісну податкову культуру".

Крім того, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк ініціює експеримент з передачі окремих митних служб в управління спеціалізованим іноземним компаніям.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 933 | Додав: adminA | Теги: про реформу ДФС, яресько | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]