Пт, 2024-03-29, 14:40
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:19
Його країна стоїть на порозі нової рецесії - іспанський міністр
Інші останні Новини світу

Іспанія має намір вийти з фінансової кризи "власними силами, не вдаючись до допомоги зі сторони". Про це заявив міністр економіки і конкурентоспроможності Іспанії Луїс де Гіндос Хурадо.

Гіндос Хурадо визнав, що його країна стоїть на порозі нової рецесії, і на неї чекає "дуже важкий рік" з подальшим падінням ВВП, яке становитиме приблизно 1,5%, і збільшенням числа безробітних. Міністр висловив упевненість у тому, що курс жорсткої економії держвитрат, який проводиться урядом Маріано Рахоя, закладе "фундамент для одужання економіки" в 2013 році і виведе Іспанію з кризи, передає ИТАР-ТАСС.

За словами де Гіндоса Хурадо, попереднє іспанське керівництво "залишило після себе дефіцит бюджету у розмірі 8,5% замість очікуваних 6". "Ми маємо, насамперед, повернути довіру до іспанської економіки, - сказав міністр. - Це означає, що нам слід добитися зниження дефіциту до 5,3% цього року і до 3% - наступного. Ми твердо маємо дотримуватися цієї мети".

Гіндос Хурадо відзначив, що особливу увагу влада надає реформі у держсекторі, перш за все, в системі освіти і охорони здоров'я, раціоналізації витрат автономних областей, а також поліпшенню діяльності ринків, зокрема ринку нерухомості, лібералізації торгівлі.

"Ми зараз знаходимося на доброму шляху у розв’язанні проблем, що стоять перед країною, - зазначив міністр економіки. - Обраний 4 місяці тому уряд має абсолютну більшість у парламенті і мандат для економії і проведення реформ".

Зазначимо, рівень безробіття в Іспанії зріс в четвертому кварталі 2011 року до 22,9% з 21,5% в попередні три місяці і досяг максимальної позначки за 15 років, повідомило агентство Bloomberg з посиланням на дані Національного інституту статистики країни (INE). Експерти очікували підвищення показника до 22,2%.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1072 | Додав: adminA | Теги: іспанський міністр, порозі нової рецесії, країна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]