Пт, 2024-04-19, 07:47
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:43
Юнаки та дівчата в Черкасах перекрили рух у центрі за "мову"
Інші останні Новини з регіонів України

У Черкасах близько 50 молодих людей у суботу ввечері, 7 липня, перекривали рух транспорту по бульвару Шевченка, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Молодь у такий спосіб протестувала проти ухваленого у вівторок, 3 липня, законопроекту "Про засади державної мовної політики", а також проти знесення наметового містечка на центральній площі міста.

Молоді люди співали народні пісні й скандували "Слава Україні", "Україна вища за усе".

Потім вони наклеїли собі на роти червоні смужки й, тримаючи в руках плакати з гаслами "Маю право, моя мова, мій протест" почали перекриття бульвару Шевченка.

Учасники акції протягом 15 хвилин ходили пішохідними переходами бульвару, не даючи рухатися автомобілям.

Як повідомлялося, у п'ятницю, 6 липня, після того, як правоохоронці зруйнували наметове містечко й затримали активістів, молоді люди вже перекривали бульвар Шевченка. Вони заявили, що будуть робити це щодня.

Зі свого боку депутати від БЮТ і НУ-НС звернулися до Генеральної прокуратури із запитом дати роз'яснення з приводу інциденту.

Тим часом, представники різних громадських організацій і опозиційних партій увечері 7 липня встановили агітаційні й туристичні намети на пішохідному тротуарі біля Соборної площі й розмістили на них гасла із закликами про неухвалення мовного закону.

Відзначимо, що після прийняття 3 липня "мовного" ​​закону в Україні відбуваються акції протесту. На захист української мови мітингують не лише в Києві, а й в інших великих українських містах, а також в Криму.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 1019 | Додав: adminA | Теги: Черкасах, за мову, перекрили рух | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]