Сб, 2024-04-20, 14:12
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:33
Кабмін обіцяє субсидії, дешеві ліки і боротьбу з "паразитами". ВІДЕО
Інші останні Економічні новини

До 9 млн українських родин (із 15 млн, наявних у державі) оформлять найближчим часом субсидії на оплату житлово-комунальних послуг. Про це сказав прем'єр-міністр Володимир Гройсман, передає ТСН.

Він запевнив, що субсидії покриють зростання тарифів, і по факту люди будуть платити навіть менше, ніж торік.

"Ми розрахували (передбачили в бюджеті, що субсидії отримають) до 9 мільйонів родин. Але реальна картина буде, коли люди оформлять субсидії. Більше точно не буде. Самі субсидії отримають відповідний захист. Ця система достатньо справедлива. Тобто, ти маєш невисокий дохід – за тебе держава допоможе заплатити", – сказав прем'єр.

Гройсман закликав громадян оформлювати субсидії, адже держбюджету вигідніше надавати адресну допомогу кожній родині, ніж виплачувати дотації комунальним підприємствам. Сім'ям, які оформили субсидії раніше, на цей опалювальний сезон їх подовжать та перерахують автоматично.

"Є шість мільйонів родин, які сьогодні отримують субсидії. Хочу всіх заспокоїти, що система спрацює (і відбудеться переоформлення). Пенсіонерів це не стосується – усім, кому були призначені субсидії, будуть автоматично перепризначені. Дуже важливо, аби люди були уважні, коли їм виставляють рахунки, коли вони мають розібратися в цифрах. Усе інше держава зробить. Ми забезпечимо всі родини, які потребують підтримки, субсидіями. Ми не будемо субсидіювати, як було раніше, – давати дотації теплокомуненерго, "Нафтогазу" сотні мільярдів гривень. Ми дамо кожному громадянину, в якого є невисокий дохід, і ми його захистимо. А всі, хто має високий дохід, їздять на крутих машинах, мають великі будинки або квартири, нехай платять повноцінно", – наголосив Гройсман.

Раніше повідомлялось, що зекономлена сума житлової субсидії повинна перераховуватися споживачам у вигляді грошової компенсації. Про це прем'єр Володимир Гройсман заявив під час селекторної наради з керівниками місцевих органів виконавчої влади з питань соціального захисту населення.

"Монетизація субсидій, монетизація економії субсидій, якщо будуть менше споживати і заощаджувати, цю економію ми повинні перераховувати людям коштами", - сказав він.

Нагадаємо, Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, на тлі встановлення з 1 травня єдиної ціни на природний газ для населення в 6 879 грн/тис. куб. м підвищила з 1 липня тарифи на централізоване теплопостачання та гарячу воду в Україні в середньому на 75-90%.

З 1 вересня також піднялися тарифи на електричну енергію.

Водночас в уряді збільшили бюджет на виплату субсидій для вразливих верств населення. За оцінками Мінсоцполітики, з початком опалювального сезону 2016-2017 років субсидії в Україні будуть отримувати близько 9 млн сімей.

Гройсман про бюджетників: "паразитів" на держресурсах не має бути

Глава уряду Володимир Гройсман висловив свою позицію щодо кількості бюджетників. Він заявив, що є категоричним противником того, щоб в Україні "була надлишкова кількість людей, які просто паразитують на державних ресурсах".

"Много народу - мало кислороду"... Для нас важливо не скорочувати людей, для нас важливо підвищувати якість - освіти, охорони здоров'я, держуправління... Коли дуже багато людей займається справою, завжди втрачається якість", - додав Гройсман.

"У реформі державної служби чи у системній реформі охорони здоров'я, яку ми презентуємо найближчим часом, має бути ефективна, достатня кількість (чиновників), щоб надавати ефективну послугу", - підсумував глава уряду.

Прем'єр пообіцяв у 2017-му безкоштовні ліки

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що уряд акумулює достатньо грошей для того, щоб у 2017 році забезпечити українців безкоштовними ліками.

Гройсман додав, що йдеться про 18 програм, які "хронічно недофінансовувалися - інсуліни, гіпертонія і багато інших речей".

"Зараз ми закладаємо (у бюджет) ресурс - 5,9 млрд грн, окрім того - гроші глобального фонду, які дозволять залучити міжнародні кошти і через публічні закупівлі, які дають економію, дадуть людям можливість отримувати ліки у повному обсязі", - зазначив він.

Гройсман пообіцяв у 2017-му боротьбу з бандитизмом і рекетом

Влада сконцентрує зусилля на підтримці карного розшуку та боротьби із бандитизмом у країні. Про це заявив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, коментуючи ситуацію у смт Затока на Одещині.

"Ми підтримуємо карний розшук у країні, тому що треба боротися із корупцією, треба боротися із корупціонерами, але треба боротися і з бандитизмом, з тим, хто може грабувати, вбивати і калічити людей" ,- зазначив він.

Гройсман додав, що боротьба із бандитизмом - "один з пріоритетів роботи уряду".

"Ми будемо абсолютно нетерпимі щодо розбоїв, пограбувань, рекету. Спортсмени мають займатись спортом, а не займатись тим, щоб блокувати роботу органів влади - це виклик всій правоохоронній системі", - підкреслив Гройсман.

Також він додав, що до кінця вересня при Кабінеті міністрів України буде завершено процес створення Офісу супроводу інвестицій.

"Офіс супроводу інвестицій буде співпрацювати з місцевою владою в питанні захисту інвесторів", - пояснив він та зазначив, що випадки, як у смт Затока, де Україна втратила можливість роботи з естонським інвестором через корупцію та кримінальну складову на місцях, "будуть обов'язково у полі зору цього Офісу".

"Будемо супроводжувати все - від села до області, працювати з головами адміністрацій, мерами міст, сільськими головами, щоб зробити інвестицію успішною", - додав глава уряду.

Як повідомлялося, 14 вересня голова Нацполіції України Хатія Деканоїдзе повідомила, що в Затоці Одеської області було затримано угруповання, що захоплювало узбережні землі і замовляло вбивства людей. О 7.00 14 вересня правоохоронці затримали громадянина, який є замовником і керівником злочинної групи. "Ця людина є секретарем сільради в Затоці", - повідомляла Деканоїдзе.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 812 | Додав: adminA | Теги: боротьба з паразитами, дешеві ліки, Кабмін, субсидії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]