Ср, 2024-04-24, 13:23
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:03
Кабмін планує реалізувати реформи до квітня 2017 року
Інші останні Економічні новини

Уряд планує реалізувати заплановані реформи до квітня 2017 року, повідомив перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку Степан Кубів.

"Ми говоримо - до квітня включно наступного року", - сказав Кубів у понеділок увечері, 23 травня, в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV.

Він зазначив, що дії уряду прописані в покроковому операційному плані, з чітко визначеними термінами.

При цьому Кубів наголосив, що уряд гарантує проведення змін, які можливі після прийняття постанов уряду. Що ж стосується змін, які потребують зміни законодавства, то тут необхідна спільна робота президента, парламенту і уряду, зазначив міністр.

Як зазначив Кубів, до кінця 2016 року податкову поліцію буде ліквідовано.

"І перше, що ми зробимо: до кінця цього року буде ліквідована податкова поліція", - заявив перший віце-прем’єр.

Кубів наголосив, що найкращий контроль здійснюється тоді, коли "людина, бізнесмен, буде найменше контактувати з чиновником".

На його думку, це можна здійснити за допомогою інтегрованої системи ІТ-технологій, яка, за словами міністра, "уже впроваджується" і буде уніфікована, щоб "людина, не ідучи в податкову, могла здати декларацію, могла отримати запит, могла здати звітність і могла комунікувати, відповідно, з інспектором через ІТ-технології".

Як повідомила перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Юлія Ковалів під час роботи Київського економічного форуму, Міністерство економічного розвитку і торгівлі прогнозує зростання економіки України в 2017 році не менше ніж на 4%. Про це повідомляє УНІАН.

"Ми очікуємо цього року зростання економіки України, також очікуємо цього року значного - втричі - зменшення інфляції та 2017 року ми також прогнозуємо зростання економіки України не менш ніж на 4%", - сказала вона.

Заступниця міністра підкреслила, що ключовим драйвером зростання української економіки є інвестиції, переважно приватні.

Напередодні прем'єр-міністр Володимир Гройсман розповів про плани уряду на модернізацію роботи митниці та усунення перешкод для розвитку вітчизняного бізнесу. Також Володимир Гройсман раніше зазначав, що реформа митниці дозволить вивести з тіні багатомільярдні грошові обороти. При цьому Гройсман назвав неприпустимою ситуацію, коли багато процесів на митниці здійснюються в ручному режимі. За словами глави уряду, боротися з цим готові на всіх рівнях управління.

У Мінфіні обіцяють, що з 1 серпня в Україні почне працювати електронна система обміну даними "Єдине вікно", яка сприятиме спрощенню митних процедур та усуне можливості для корупції на митниці.

Як повідомлялося, пріоритетами роботи уряд назвав досягнення макроекономічної стабільності, підвищення якості державного управління та державних послуг, встановлення верховенства права і протидію корупції, відновлення безпеки держави і громадян, створення сприятливих умов для розвитку бізнесу. 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 693 | Додав: adminA | Теги: квітень 2017 року, Кабмін, реформи | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]