Пт, 2024-03-29, 08:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:33
Кабмін планує забрати в учителів надбавки - кажуть у "Батьківщині"
Інші останні Економічні новини
Нардеп від "Батьківщини", голова комітету з питань науки і освіти Лілія Гриневич заявляє, що проект постанови Кабміну передбачає істотне погіршення оплати праці в галузі освіти.

За словами Гриневич, до неї звернулися представники профспілок працівників освіти щодо загроз, які несе проект постанови, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

У разі ухвалення документа в нинішній редакції працівники освіти щомісяця втрачатимуть кілька сотень гривень заробітку.

Зокрема, вчителі - від 294 до 361 грн (через скасування надбавки за престижність педагогічної праці), а також 54-143 грн (внаслідок скасування надбавки за педагогічні звання); бібліотекарі - від 737 до 903 грн і так далі.

Гриневич вимагає від прем’єра Миколи Азарова не допустити затвердження проекту постанови Кабміну, якою знижується оплата праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери.

На переконання депутата, в нинішньому вигляді документ не може бути ухвалений: "Педагогам повинні зберегти виплату надбавки в 20% від посадового окладу, забезпечити підвищення окладів за звання "учитель-методист", "викладач-методист", "старший учитель".

Також, за словами голови комітету, повинні зберегтися надбавка в 50% працівникам державних і комунальних бібліотек за особливі умови праці, фіксовані розміри доплат за певні види викладацької діяльності і тарифні розряди для працівників дошкільних закладів.

До речі, у 2011 році Кабмін збільшив зарплати педагогам на 20%.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 935 | Додав: adminA | Теги: Батьківщині, Кабмін, учителів надбавки | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]