Пт, 2024-03-29, 17:16
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:45
Кабмін працює над кардинальним підвищенням соцстандартів. ВІДЕО
Інші останні Економічні новини

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що оплата праці українців недооцінена. Про це він сказав під час Години запитань до уряду в парламенті, повідомляє Укрінформ.

"Я вважаю, і уряд вважає, що оплата праці українців недооцінена. Ми повинні запропонувати ефективну модель", - сказав прем'єр.

Він наголосив, що уряд працює над новою програмою покращення соціальних стандартів.

"Як тільки ми будемо бачити, що всі підходи відповідають реальному економічному стану, ми презентуємо українському парламенту і будемо очікувати вашої підтримки. Бо без змін до законодавства це буде неможливо", - розповів Гройсман.

Прем'єр-міністр пообіцяв, що урядом обов'язково будуть зроблені кроки щодо підвищення доходів населення.

"Що стосується справедливої пенсії і гідної оплати праці - такі кроки будуть зроблені. Ми працюємо над тим, щоб не радикально, а кардинально збільшити доходи українців", - заявив глава уряду.

В Україні з 1 грудня поточного року, як і прописано в законі про державний бюджет на 2016 року, будуть на 10% підвищені соціальні стандарти - а саме, заробітні плати і пенсії, повідомив Гройсман, пише УНІАН.

"З 1 грудня на 10% зросте пенсія та зарплата. Ми вважаємо, що цього недостатньо. Ми працюємо над тим, щоб кардинально збільшувати доходи українців, зокрема стимулюючи внутрішній попит", - зазначив Гройсман.

Раніше Гройсман заявляв, що Кабінет міністрів розробить непопулістський механізм підвищення заробітних плат і пенсій, який відповідає можливостям економіки.

За його словами, уряд має намір реформувати систему оплати праці таким чином, щоб кожен український громадянин отримував гідну заробітну плату. Також прем`єр заявляв, що уряд має намір забезпечити зростання пенсій. За словами Гройсмана, праця українців є недооціненою.

Мінімальна зарплата і прожитковий мінімум для працездатного населення в Україні з 1 травня збільшилися до 1 тис. 450 грн (з 1 378 тис. грн), мінімальна пенсія становила 1 тис. 130 грн., як було передбачено у законі про державний бюджет на 2016 рік. У цілому соціальні стандарти зросли на 6%.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 792 | Додав: adminA | Теги: Кабмін, підвищення соцстандартів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]