Чт, 2024-03-28, 19:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:46
Кабмін працює над оновленням пенсійної системи
Інші останні Економічні новини

Підвищення мінімальної зарплати для українців не спричинить загострення таких негативних явищ, як збільшення дефіциту бюджету.

Про це прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив в своєму LIVE-зверненні до співвітчизників.

"У бюджеті є ці кошти. Шляхом детінізації за рахунок того, що люди будуть чесно платити податки в Пенсійний фонд, шляхом того, що ми оптимізуємо всі видаткові частини, збалансуємо бюджет, ніяких перевищень дефіциту бюджету, "друкарських верстатів" не буде. Я хочу це підкреслити. Я хочу всім повідомити, що це прораховане рішення, яке приведе до реального підвищення заробітної плати для українських громадян", - сказав Гройсман.

Крім того, переконаний глава уряду, це дасть поштовх пожвавленню розвитку національної економіки.

Прем'єр пояснив, що перш за все слід вивести її з тіні, адже зараз 50% економіки перебуває саме там. Деякі люди отримують мінімальну заробітну плату тому, що так дозволяє закон, а їхні роботодавці мають нормальні прибутки. Буває так, що громадяни отримують 1 600 заробітної плати офіційно, а решту - в конверті.

"Це означає, що в тіні перебуває певний ресурс, який сьогодні повинен бути спрямований на те, щоб платити людям і платити з цих коштів податки", - пояснив глава уряду.

Він вважає, що таким кроком влада може змусити бізнесменів бути чеснішими і справедливішими. "Я вважаю неприпустимим, коли підприємець, який організовує те чи інше підприємство, має нормальні прибутки, а ті, хто на нього працює, - за межею бідності", - зазначив Гройсман.

За словами прем'єра, в державному секторі не буде людей, які будуть отримувати менш як 3 200.

При цьому Гройсман звернувся до тих експертів, які пропонують не поспішати з таким кроком: "Я всім тим, хто так говорить, хочу порадити, будь ласка, затягніть пояси і живіть на 1 600 і далі міркуйте над тим, як жити краще. Я вважаю, що треба приймати різкі і принципові рішення".

За словами прем'єра, Кабінет міністрів зараз працює над виробленням єдиного збалансованого рішення щодо проведення пенсійної реформи і повідомить про це громадянам, як тільки будуть конкретні пропозиції.

"Один із пріоритетів - це пенсії. Ми працюємо зараз над цим питанням, як тільки буде збалансоване рішення, ми відразу повідомимо про це громадянам. Хочу підкреслити, що з 1 грудня мінімальні пенсії зростуть на 10%. Якщо мене запитають чи це є достатнім - ні, це не є достатнім, але це перші кроки", - сказав Гройсман.

Він підкреслив, що пенсійну систему необхідно зробити більш сучасною, відновити в ній соціальну справедливість.

Гройсман підкреслив, що готовий робити різкі кроки доти, доки Україна не матиме серйозного економічного зростання і люди не будуть отримувати нормальні зарплати і пенсії.

Нагадаємо, мінімальну зарплату в 2017 році планують підвищити до 3200 гривень.

Раніше в Мінфіні також повідомляли, що на мінімальні зарплати, які планується підвищити в 2017 році, не буде потрібно додаткових витрат з державного бюджету - частину зарплат виведуть з тіні, і на ці зарплати будуть оплачені додаткові податки, за рахунок яких буде збільшення мінімальної зарплати.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 820 | Додав: adminA | Теги: оновлення пенсійної системи, Кабмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]