Ср, 2024-04-24, 12:29
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:31
Кабмін розраховує на позитивне рішення МВФ
Інші останні Економічні новини

Уряд очікує позитивного рішення ради директорів МВФ 11 березня про схвалення нової чотирирічної програми розширеного фінансування EFF для України обсягом 17,5 млрд доларів. Про це прем'єр-міністр Арсеній Яценюк повідомив сьогодні, 4 березня, відкриваючи засідання уряду.

"Все попередні заходи, які були передбачені, виконані. Очікуємо ради директорів 11-го числа", - сказав він.

МВФ прогнозує падіння економіки України на 5,5%

Яценюк повідомив, що 3 березня обговорював фінансову допомогу країні з міністром фінансів США Джейкобом Лью.

"Ми очікуємо позитивного рішення наших міжнародних партнерів щодо фінансової допомоги та виділення першого траншу МВФ для стабілізації української економіки", - зазначив український прем'єр.

Яценюк також допускає індексацію зарплат і пенсій за умови, якщо плани уряду щодо стабілізації економіки не будуть зірвані ескалацією війни.

"Якщо економіка буде поетапно стабілізуватися, як ми передбачаємо за планом, якщо Путін не буде нам зривати війною і російською ескалацією наші політичні та економічні реформи, то думаю, що ще в поточному році ми проведемо індексацію доходів населення: трохи збільшимо пенсію, зарплату. Але треба трохи заробити", - сказав прем'єр.

Нагадаємо, 30 квітня 2014 року рада директорів МВФ схвалила кредитну програму stand-by для України в обсязі 16,67 млрд дол., розраховану на два роки, і на початку травня перерахувала перший транш - близько 3,2 млрд дол. Другий транш був наданий 4 вересня в розмірі 1,39 млрд дол.

Проте в подальшому фінансування було припинено, зокрема, через тривале формування уряду України у зв'язку з достроковими парламентськими виборами.

12 лютого 2015 року уряд України і ключовий кредитор країни - Міжнародний валютний фонд узгодили меморандум нової програми співпраці терміном на 4 роки і з обсягом фінансування 17,5 млрд дол.

У фонді переконані, що кредитна програма для України дасть змогу досягнути стрімкої макроекономічної стабілізації.

2 березня Верховна Рада ухвалила зміни до Бюджетного кодексу і внесла правки до держбюджету-2015 в рамках пакету МВФ.

Засідання ради директорів МВФ щодо виділення нового кредиту має відбутися 11 березня.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 845 | Додав: adminA | Теги: Кабмін, позитивне рішення МВФ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]